Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №423 від 19.11.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Коментар

“Грипозний” піар Віктора Ющенка

На фоні такого наплювацького ставлення до “маленьких українців” особливо зворушливо виглядає турбота Віктора Ющенка про власне сімейство

Віктор Ющенко заблокував урядове рішення, згідно з яким планувалося завезти в Україну медичне устаткування. Зокрема й таке, котрим він особисто забезпечив пологовий будинок, де опинилася його дочка.

Як би хто не лаяв вітчизняних і заїжджих політологів, але все ж таки треба визнати, що хоча б деякі прогнози щодо ведення виборчої кампанії по виборах-2010 збуваються. Якщо точніше - правдивими виявилися прогнози аналітиків, які відзначали, що на тлі явної нестачі грошей на ведення передвиборних баталій буде спостерігатися відвертий перегин з різними “брудними” виборчими технологіями.

Давно відомо, що перебування у владі, з одного боку, дає різні переваги кандидатові (мається на увазі, насамперед, можливість використання так званого адміністративного ресурсу), а з іншого, - ставить його у свідомо програшне становище, оскільки дуже рідко спостерігається задоволення роботою владних структур з боку виборців. Україна в цьому випадку не є винятком: населення готове “віддячити” владі за той стан, до якого довели людей дії керівництва країни.

У свою чергу, представники саме цієї влади замість того, щоб об’єднати зусилля й хоча б скласти враження про те, що вони працюють, продовжують щосили “мочити” один одного, причому заручником цього протистояння у буквальному значенні слова виявляється населення. От уже, воістину: пани б’ються - у холопів чуби тріскотять.

Вірус свинячого грипу, незважаючи на те, що згадування про нього встигло набриднути громадянам гірше від гіркої редьки, продовжує збирати свій моторошнуватий врожай: число жертв цієї зарази в країні давно пішло на сотні. Однак це, схоже, мало вражає учасників електорального забігу, і міри, спрямовані на боротьбу з вірусом A/H1N1, виявляються під загрозою зриву в ім’я приросту електоральних балів.

Проте, якщо називати речі своїми іменами, ці заходи щодо боротьби з вірусом уже можна вважати зірваними. Сформовану ситуацію можна назвати прикладом того, як одна людина може звести нанівець зусилля багатьох. Ще 3 листопада у Верховній Раді були прийняті виправлення до бюджету на поточний рік, суть яких зводилася до виділення одного мільярда гривень на боротьбу зі свинячим або, як його ще називають, пандемічним грипом. Примітно, що в ході голосування депутати виявили рідкісну єдність: “за” висловилися представники практично всіх фракцій: БЮТ і Партії регіонів, комуністи й “литвинівці”, значна частина “нашоукраїнців”. У результаті набралася більшість, якої у вітчизняному парламенті не спостерігалося давно - 401 голос.

Однією з неодмінних умов для успішного протистояння розповсюдження вірусу країною була швидкість втілення в життя цього рішення Ради: ад-

же вірус поширюється із пристойною швидкістю, незважаючи на вихідні й святкові дні. Але саме тут трапилася осічка: Президент Віктор Ющенко заявив, що не підпише ухвалений парламентом закон. У ході прямої телефонної лінії в одному не надто популярному, однак досить дружньому стосовно глави держави виданні Віктор Андрійович заявив про намір застосувати право вето на виділення із НБУ мільярда, який планували витратити на закупівлю медичного устаткування, а також необхідних для лікування небезпечного вірусу препаратів.

Мотивація в глави держави досить проста -у бюджеті, за його словами, немає грошей. Спілкуючись із виборцями Кременчука на Полтавщині, Ющенко заявив, що завдяки діям уряду фінансова “дірка” в бюджеті становить 31 млрд. гривень.

Загалом грошей на боротьбу за здоров’я виборців, які до того ж є й співгромадянами й, як не дивно, мають право на медичне обслуговування, Президент виділяти не став. У такий спосіб він спробував (начебто) зупинити ріст бюджетної діри. При цьому Віктор Ющенко поводиться, щонайменше, дивно, відмовляючись підписати закон про підвищення акцизу на тютюнові вироби. Хоча підпис гаранта під цим документом гарантував би надходження до скарбниці в розмірі 5,6 млрд. гривень.

Тобто, якщо звинувачення прем’єра Юлії Тимошенко на адресу Президента в кожному конкретному смертельному випадку від вірусу, що відбулися після прийняття Радою згаданих змін у бюджет, могли здатися занадто емоційними, то після детальнішого вивчення дій гаранта в цьому напрямку стає помітно, що, за великим рахунком, глава уряду має рацію. Так, звинувачення тверде, навіть страшне й, що найжахливіше, правдиве. Однак наш Президент виявився напрочуд стійким олов’яним солдатиком, який не реагує на подібні докори.

Імовірно, що події розвиватимуться за таким сценарієм. Протягом наступного пленарного тижня Рада переборе вето глави держави (якого, між іншим, формально ще немає - мабуть, Ющенко хоче “витримати” весь 15-денний строк, відведений законодавством). До речі, свою обіцянку повторно підтримати виділення з резервів НБУ грошей для боротьби з грипом уже привселюдно задекларували і “регіони”, і представники КПУ.

Отже, зміни в бюджет, всупереч опору з боку гаранта, все-таки будуть ухвалені. Питання тільки - коли, і скільком українцям це зволікання буде коштувати здоров’я, що похитнулося, а то й життя.

На фоні такого наплювацького ставлення до “маленьких українців” особливо зворушливо виглядає турбота Віктора Ющенка про власне сімейство. Не секрет, що в середині минулого місяця Віктор Андрійович втретє став дідом - його дочка Віталіна народила дівчинку. Через дострокові пологи Віталіна Вікторівна з дитиною були змушені пробути в родильному будинку довше відведеного строку. Через надмірну зайнятість Віктор Ющенко відвідав їх лише двічі - у день пологів і трохи пізніше. Із джерел, близьких до Віталіни, стало відомо, що в ході відвідування пологового будинку гарантові не сподобалося, в яких умовах доглядають за новонародженими, і вже наступного дня Президент розпорядився завезти у відділення нове обладнання.

Не секрет також, що раніше Віктор Ющенко заблокував урядове рішення, згідно з яким планувалося завезти в Україну медичне устаткування. Зокрема й таке, котрим він особисто забезпечив пологовий будинок, де опинилася його дочка. Так, Указом Президента “Про припинення дії деяких постанов Кабінету Міністрів України” був поставлений хрест на контракті про поставки нам інкубаторів для інтенсивної терапії немовлят, дихальної апаратури, реанімаційних столів з обігрівом для немовлят, устаткування для ультрафіолетових досліджень, мамографів, рентгенологічного устаткування, реанімобілей. А ще раніше Віктор Андрійович “зарубав” постанову КМУ, відповідно до якої передбачалося поставити в Україну 1000 апаратів для штучної вентиляції легенів - таких необхідних для захворілих грипом з легеневими ускладненнями.

Тьху-тьху, звичайно, але невже хтось із президентського сімейства повинен піймати вірус, щоб Ющенко розпорядився ввезти в країну необхідну апаратуру, на яку наклав ембарго лише задля того, щоб зробити гірше для Тимошенко? Ми ж уже чули від нашого “Гаранта Конституції”, що “будь-які межі перетнуто - навіть ті, які за Конституцією обмежують мої дії, як Президента”. І не дуже здивувалися: за всі роки своєї каденції Віктор Андрійович неодноразово продемонстрував, як уміє “класти” на Основний закон. Але ми також привчилися чути від нього слова “моральність”, “Божий закон” тощо. Невже особиста ворожість персонально до глави уряду варта такої єзуїтської політики? Їй-Богу, іноді хочеться, щоб Президент звів, нарешті, рахунки з прем’єром у “рукопашній”, але не робив заручниками свого самодурства весь народ.

19.11.2009Ігор СІМАКОВ,Центр оперативного журналістського реагування www.utro.ua


Переглядів: 847

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14227)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13883)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (908)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"