Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №434 від 04.02.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Формула успіху

БТІ: розумний порадник із чудовою пам’яттю

БТІ: розумний порадник із чудовою пам’яттю

Тетяна ДАВИДЧУК: “БТІ - це бюро знахідок, що шукає для вас грунт під ногами, а іноді й дах над головою”

Раніше, якщо губилася річ, люди йшли в бюро знахідок. У Рівному є така ж організація, яка допоможе вам знайти інформацію про певний об’єкт нерухомості. Це БТІ - бюро технічної інвентаризації. Чим, по суті, відрізняється БТІ від бюро знахідок? По-перше, об’єкти набагато крупніші від загубленої рукавички. По-друге, вони нікуди не губилися, їхнє місцезнаходження відомо. Але БТІ може знайти те важливе про них, що допоможе далі

в роботі з цим об’єктом.

Загалом, БТІ - організація, якій про кожну будівлю відомо все. Це має величезне значення для вирішення різних архітектурних, комерційних і юридичних питань, що стосуються приміщень. БТІ допоможе, коли ви загубилися в морі інформації і вам потрібні точні дані. “Цим БТІ подібне на рятувальника або просто розумного порадника із чудовою пам’яттю”, - вважає начальник КП “Рівненське міське бюро технічної інвентаризації” Тетяна ДАВИДЧУК (на фото).

“БТІ безкомпромісно захищає об’єктивність”

- Точність даних у наш час вирішує багато чого, - наголошує Тетяна Олександрівна, - а тому БТІ безкомпромісно захищає об’єктивність у найскладніших ситуаціях. Крім того, точність завжди потрібна в архітектурних питаннях, адже від цього залежить безпека людей, які мають жити або працювати у приміщенні. Таким чином, БТІ - це бюро знахідок, що шукає для вас ґрунт під ногами, а іноді й дах над головою.

- Якщо Ви не проти, з даху над головою і почнемо нашу розмову. Минулого року сотні мешканців рівненських гуртожитків отримали можливість стати власниками житла, в якому вони живуть роками. Для них це шанс змінити на краще своє життя.

- Дійсно, у 2009 році були прийняті законодавчі акти, що стосуються правового врегулювання статусу гуртожитків. А тому з вересня минулого року ми почали активно займатися підготовкою документів по приватизації кімнат у гуртожитках. Роботу почали з гуртожитку по Данила Галицького, 5, який у минулому належав РЗТА, та колишнього гуртожитку радіозаводу по Данила Галицького, 9. Також працюємо з іншими гуртожитками, які поки що є відомчими. Зауважу, що міське БТІ займається тільки тими гуртожитками, що перебувають на балансі відповідного ЖКП, тобто належать територіальній громаді. Сьогодні люди, які багато років були позбавлені надії на поліпшення своїх житлових умов, мають можливість приватизувати житло. Перед Новим роком ці щасливці почали одержувати свідоцтва на право власності на кімнати в гуртожитках. Зараз у них є право розпорядитися цим майном - продати, заставити, заповісти, подарувати чи залишити дітям.

Нині ми активно вивчаємо можливість розпочати приватизацію кімнат у гуртожитках, які в минулому належали ВАТ “Рівнельон” на Гагаріна, 65 і Князя Романа, 1. Ці гуртожитки, а також кілька інших гуртожитків, поступово готуються до приватизації. Вже є рішення сесії Рівнеради про прийняття їх на баланс міста, тож незабаром це питання буде повністю вирішено. Але, акцентую, мова йде тільки про тих людей, що прописані в гуртожитку на законних підставах і більше ніж п’ять років. Це не стосується дітей, оскільки діти завжди при своїх батьках. Якщо діти з’явилися у період, що менше п’яти років прописки, вони теж мають право брати участь у приватизації нарівні зі своїми батьками.

“Самовільне будівництво буде узаконено”

- Що ще нового з’явилося цьогоріч у роботі БТІ?

- Хотіла б звернути увагу читачів “Рівне-Ракурсу” на Постанову Кабінету Міністрів України від 9 вересня 2009 року № 1035 “Про затвердження Тимчасового порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт”.

Згідно з цим документом, самовільне будівництво буде узаконено, а підставою для оформлення права власності на об’єкти, споруджені до 5 серпня 1992 року, є висновок про технічний стан будинку (будівлі), складений бюро технічної інвентаризації за формою, встановленою Міністерством з питань житлово-комунального господарства за погодженням з Міністерством регіонального розвитку та будівництва, і документ, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою, на якій розташовані зазначені об’єкти. Уряд також встановив механізм та умови прийняття в експлуатацію об’єктів нерухомості, споруджених у період з 5 серпня 1992 року до 1 січня 2008 року без дозволу на виконання будівельних робіт, на підставі заяви про прийняття в експлуатацію, поданої до 31 грудня 2010 року.

Хочу зазначити, що робота по виконанню даної постанови Кабміну ведеться у тісній співпраці зі створеною при міськвиконкомі комісією по спонуканню до узаконення самовільного будівництва (комісія діє під керівництвом заступника міського голови Андрія Філіна), з управлінням містобудування та архітектури й управлінням земельних відносин міста Рівного, державною обласною інспекцією архітектурно-будівельного контролю. Днями її керівнику Миколі Івановичу Тарасенкові виповнилося 60 років, тож колектив міського БТІ щиро вітає його з ювілеєм.

- Пані Тетяно, сьогодні держава та її громадяни переживають в економічному плані не кращі часи. Маю на увазі і застійний стан на ринку нерухомості, викликаний відсутністю банківських кредитів, і заборгованість людям по зарплаті, і новий наступ цін на споживчі товари. Тим не менше, бюро технічної інвентаризації продовжує нарощувати обсяги реалізації своїх послуг і, відповідно, збільшує надходження у бюджет. Поділіться, будь-ласка, секретом успіху.

- Справді, останнім часом потік замовлень дещо уповільнився через застій на ринку нерухомості. Але, за моїми спостереженнями, вже в січні цього року - здавалось би, такий тихий місяць - люди йдуть до нас, навіть з’явилися черги. І справа не тільки в тому, що вже помітне нерішуче пожвавлення ринку нерухомості. У нас значно ширші функції, ніж фіксування руху “продав-купив, продав-купив”. Нагадаю основні види послуг, які надає міське БТІ:

• приватизація державного житла;

• приватизація кімнат у гуртожитку;

• видача витягу з Реєстру прав власності (для оформлення спадщини, договорів купівлі-продажу та дарування);

• оформлення права власності на кооперативні квартири, гаражі;

• реєстрація права власності на нерухомість;

• оформлення права власності на об’єкти нерухомості;

• реєстрація права власності на незавершене будівництво;

• технічна інвентаризація новоствореного об’єкту нерухомості;

• оформлення права власності при внесенні об’єкта нерухомості до статутного фонду підприємства;

• оформлення права власності по інвестиційних угодах.

До речі, попри неодноразове продовження приватизації житла, близько 15 відсотків квартир у Рівному ще не приватизовані. Крім того, маючи відповідні ліцензії, БТІ здійснює супровід судових справ по визначенню вартості об’єктів нерухомості та видачі державних актів на землю. Також БТІ веде значний обсяг робіт по юридичному супроводу судових справ з питань успадкування нерухомого майна, проблемних питань по добудові чи перебудові об’єктів нерухомості.

“Життя породжує багато різних майнових колізій”

- Дякую, пані Тетяно, за корисну для наших читачів інформацію. Звісно, що робота БТІ набагато складніша, ніж пошук загубленої рукавички. Щоб успішно справлятися з нею, бюро технічної інвентаризації повинне працювати злагоджено, як великий комп’ютер. А звідси, напевно, надзвичайно високі вимоги до фахового рівня працівників БТІ. Чи є проблеми в кадровому забезпеченні його ефективної діяльності?

- На мій погляд, проблема в тому, що жодний вуз, жодний коледж в Україні не випускає спеціалістів для роботи в БТІ. У нас є дотичні питання. Тому у БТІ працюють інженери-будівельники, юристи. Але наша робота настільки специфічна, що треба рік-два-три набувати практичного досвіду, аби стати досвідченим БТІшником. Тобто, відповідна освіта - це тільки перший крок до того, щоб повністю опанувати цю професію.

Життя породжує багато різних майнових колізій, пов’язаних із розлученнями, виникненням конфліктів через землю між родичами чи сусідами, які ми допомагаємо сторонам вирішувати у правовому полі. Особливої уваги вимагають питання, коли треба вступити в спадщину після померлих батьків, а потрібні документи відсутні. Діти небіжчиків приходять у БТІ і лише тут дізнаються, що батьки своїми підписами в нотаріуса посвідчили, що вони свою квартиру подарували або продали, наприклад, племінниці. І тільки наші архівні матеріали дають можливість в судовому або добровільному порядку дійти якогось консенсусу.

Останнім часом ми взяли на роботу кількох випускників рівненських вузів. Повинна щиро подякувати, зокрема, моїй рідній альма-матер - Національному університету водного господарства та природокористування і Харківській юридичній академії імені Ярослава Мудрого за підготовку достойних фахівців, які швидко адаптуються на ринку нерухомості та професійно орієнтуються у підзаконних актах, що його регулюють. Але в житті ми часто стикаємося з такими питаннями, що для успішного вирішування їх доводиться постійно підвищувати свій фаховий рівень, вивчати різноманітну спеціальну літературу. Повинна сказати, що наші працівники - і молоді, і поважного віку - завжди прагнуть до професійного самовдосконалення.

Іноді клієнти приходять у БТІ з такими питаннями, що ми беремо “тайм-аут”, аби підготувати на них компетентну відповідь, бездоганну у правовому плані. В цьому нам допомагають постійні контакти й обмін досвідом з колегами з найближчих областей - Хмельницької, Львівської, Волинської, Житомирської, Закарпатської та Чернівецької, а також тісні зв’язки з працівниками БТІ Здолбунова, Дубна, Радивилова, Березного, Дубровиці, Кузнецовська та обласного БТІ. Скажу без перебільшення, що в Україні рівненських БТІшників дуже поважають за їх високий професіоналізм.

Суттєвою підмогою в нашій роботі є членство в Асоціації фахівців БТІ “Укртехінвентаризація”. Нас часто збирають у Києві на наради під егідою Міністерства житлово-комунального господарства та Міністерства юстиції. Перед нами виступають судді Верховного суду України, Вищого господарського суду і Вищого адміністративного суду. Семінари настільки цікаві, що я, як юна студентка, конспектую всі виступи, щоб поділитися інформацією з колегами. На деякі складні питання знаходжу відповіді саме на цих семінарах.

- Пані Тетяно, ми з Вами так давно знайомі, що на завершення розмови дозволю собі приватне запитання: Ви щасливі?

- Так. У мене дві внучки - Мариночка та Марточка. Тож, дякуючи дітям - авторам цих чудових проектів, я вже щаслива бабуся.

Тетяна ДАВИДЧУК: “Робота в БТІ вимагає від кожного

з нас бути завжди гранично точним, зберігати потужні масиви інформації, яка, до того ж, періодично змінюється, що потрібно вчасно фіксувати. БТІ - це команда працівників, яким притаманна висока організованість і відповідальність, фахова компетентність і чудова пам’ять”.

КП “Рівненське міське бюро технічної інвентаризації”

33001, м Рівне, вул. Шевченка, 45;

Тел.: (0362) 63-37-65, 22-68-44 90, 26-97-11, 63-40-08

04.02.2010Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК


Переглядів: 1390

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21186)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17330)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14560)
• Допомога під час карантину [967] (14483)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14320)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14135)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13979)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13971)
• Живи до ста! [965] (13954)
• Бюджет і ми… [965] (13890)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13757)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13667)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13661)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13608)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13217)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13191)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (531)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (67)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (67)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (64)
• Небезпека вологих серветок (63)
• Часникові стрілки корисніші за часник (62)
• Особливості вживання видів води (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (61)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (60)
• А ваш шампунь безпечний? (58)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (56)
• Нецукровий діабет (53)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (49)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"