Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №434 від 04.02.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Аналіз

Вибір-2010: “обоє рябоє”?

Вибори президента - це не вибір найчистіших, а вибір шляху, яким суспільство бажає йти. Лівим (справедливість для всіх) чи правим (блага - деяким); з повагою до своєї мови, чи кланяючись мові померлої імперії (хочете віце-прем’єра українофоба-регіонала Табачника?)

“Обоє рябоє” - так у відчаї мислить багато українців про другий тур президентських виборів під впливом піару кандидатів, що не потрапили у другий тур (на кшталт “країні потрібні нові політики”).

Хотілося б нагадати, що деякі “нові” політики старіші за “старих”: Тігіпко з квітня 1997 року був віце-прем’єром в урядах Лазаренка та Пустовойтенка, коли Тимошенко, Янукович та Ющенко навіть не нюхали кабмінівського пороху.

Особисто я після виборів буду в опозиції до будь-якого президента з першого дня після інавгурації.

Але розглянемо тезу про “однаковість” Тимошенко та Януковича. Чому ми мусимо обирати серед людей з нестерильною репутацією?

Одна причина полягає в тому, що політика “брудна річ”, тож “чистих” політиків не існує взагалі.

Друга причина, мабуть, в тому, що українські виборці – “самі такі”: більшість українців дають та беруть хабарі, та досі вважають, що красти у держави - це не красти, а забирати своє. А обираємо ж серед своїх співвітчизників - варягів немає.

Третя в тому, що українці розчарувалися у “чистих” політиках: ми обирали “руки, що нічого не крали”, а виявилося, що ті руки ще й “нічого не роблять”.

Просто бути чесним - замало (це підтверджує і скромний результат Гриценка). І четверта, як на мене, найголовніша причина. Як казав мені колись знайомий: “у кожної людини є етап життя “у лайні”. Хтось з цього етапу виходить, а хтось залишається там назавжди”.

Нас має цікавити, ким ці люди стали потім, і хто вони зараз! Поглянемо на їхні справи наче з чистого аркуша.

Юлія Тимошенко зупинила бартер та навела лад в енергосекторі України за часів свого віце-прем’єрства. Завдяки цьому у бюджеті країни з’явилися гроші, і Ющенко став успішним прем’єром.

Прем’єр Янукович разом з головою Фонду Держмайна віддав за безцінь “Криворіжсталь” олігархам.

Прем’єр Тимошенко продала “Криворіжсталь” на чесному аукціоні за рекордну для України суму.

За часів свого другого прем’єрства Янукович знову допомагає своєму другу-“меценату” “приватизовувати”. На цей раз “Дніпроенерго”.

Тимошенко за свого другого прем’єрства через суди повертає вкрадені акції “Дніпроенерго”.

Крадії з Партії Регіонів доводять до банкрутства авіаційну промисловість України.

Тимошенко у кризовий рік (!) знаходить мільярди для відновлення вітчизняного авіапрому.

За часів свого другого прем’єрства Янукович, як і в 2004, краде голоси виборців: на цей раз примушуючи депутатів переходити до коаліції, через що призначаються позачергові вибори до Верховної Ради.

Скажіть мені, ті, хто каже “Тимошенко - не демократка, як і Янукович”: коли Тимошенко примушувала якогось депутата Верховної Ради переходити до коаліції незаконними методами?

Чи примушувала Тимошенко навіть когось із підлеглих переходити до своєї партії, як це робив “демократ” Ющенко?

Якщо ви вірите, що Янукович та Партія Регіонів “вже змінилися”, то чому колишній депутат з фракції ПР Калашніков, якого за побиття журналіста довго “виключали”, знову був почесним гостем на нещодавньому з’їзді Партії Регіонів?

Справа не в самому депутаті. Не варто сподіватися, що в ПР чи в інших українських партіях будуть самі святі. В політиці не можна бути надто вибагливим щодо однопартійців, бо там один у полі не воїн.

Політика - це завжди компроміс. Саме за це політику і кличуть “брудною”. Не можна виганяти всіх, як це робив Ющенко (виключивши із фракції Тягнибока у 2004 році, звільнивши “любих друзів” та Тимошенко, посварившись з Луценком ...).

І залишився майже ні з ким! При такій зависокій вимогливості до соратників, його вимогливість до себе була в рази меншою. Тому його результат на виборах - ганьба на всі світи...

І наостанок. Порівняємо передвиборчу “брехню” двох кандидатів. Коли “ліва” Тимошенко обіцяла виплатити заощадження Ощадбанку СРСР, чи підвищити зарплати та пенсії - це нормально, бо підвищення соціальних стандартів - це складова частина програм лівих сил. І вона намагалася це виконати (хоч це треба було робити мудріше: не можна було починати виплати заощаджень Ощадбанку СРСР в один квартал разом із запланованим підвищенням зарплат та пенсій). Вона не обіцяла низької інфляції чи інших “правих” лозунгів.

Ненормально, коли “права” Партія Регіонів, яка ніколи не ініціювала підвищення зарплат та пенсій, крім моментів перед самими виборами у 2004 та у 2009 (а Янукович - єдиний український прем’єр, за якого відбулося зменшення зарплат), бреше про те, що вони будуть перейматися підвищенням соціальних стандартів.

Саме через свою “правоту” (економічну ліберальність), Ющенко набагато легше знаходив спільну мову з Януковичем, ніж з Тимошенко, а перед другим туром президент фактично підтримав Януковича, говорячи про голосування проти всіх.

Для “чиказьких хлопчиків” Ющенка та Януковича набагато важливіше “зберегти інвестиційний клімат”, не відбираючи у олігархів вкраденого, ніж дати “хліб та сало” людям.

Для них піввідсотка показника інфляції важить більше, аніж виплата заощаджень Ощадбанку СРСР бабусям, які можуть не дожити до часу, коли у держави, за мірками лібералів, буде достатньо грошей.

Отже, шановні виборці, давайте перестанемо піддаватися на байки про “однаковість” головних кандидатів у президенти.

Не існує “чистих” політиків, крім тих, що нічого не роблять. Як не існує і безгрішних людей.

Вибори президента - це не вибір найчистіших, а вибір шляху, яким суспільство бажає йти. Лівим (справедливість для всіх) чи правим (блага - деяким); з повагою до своєї мови, чи кланяючись мові померлої імперії (хочете віце-прем’єра українофоба Табачника?).

Ми хочемо продовження правої ліберальної політики президентів Кучми та Ющенка? Україні не набридло 15 років “прихватизації”?

Погляньте на Швецію та інші західноєвропейські країни, де значно менше лібералізму, ніж в Україні, і які набагато щасливіші. Навіть у США, де слово “соціалізм” завжди мало ганебно-лайливе значення, сьогодні набагато більше рис соціальної економіки, ніж у Східноєвропейських країн.

Врешті, подивіться на Білорусію, яка не пішла ліберальним шляхом, і сьогодні не має купи олігархів, і такого зубожіння народу, як Україна.

Польща вступила до ЄС та НАТО за соціаліста Кваснєвського, що змінив “провідника революції” Валенсу.

В Україні зараз так само йде з посади “провідник революції” Ющенко. Чергування при владі правих та лівих - вже європейська традиція. Отже, якщо за “правими” президентами Ющенком та Кучмою буде “лівий” президент Тимошенко - то це буде свідчити про початок одужання нашої нації від “дикого капіталізму”.

04.02.2010Кость КІРНАС, публіцист, для УП, зі скороченнями


Переглядів: 925

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14385)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (929)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (78)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (74)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"