Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №440 від 18.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#21 березня-День працівників житлово-комунального господарства

Ігор КАТУЛЬСЬКИЙ: “Своєрідна поезія міжсвяткових трудових буднів підприємства”

Ігор КАТУЛЬСЬКИЙ: “Своєрідна поезія міжсвяткових трудових буднів підприємства”

21 березня відзначають своє професійне свято працівники житлово-комунального господарства України. Цього року воно співпало із Всесвітнім днем поезії. Таке співпадіння підкреслює і нагадує про те, що працівники підприємства “Рівнеоблводоканал”, яке забезпечує життєдіяльність міста Рівне та інших населених пунктів області, зобов’язані розуміти і з творчим сумлінням виконувати свої обов’язки. І, незважаючи на недостатню увагу держави до розвитку галузі, яка забезпечує відповідний рівень економічної та соціальної сфери країни, тільки завдяки натхненній творчо-професійній праці трудових колективів ця галузь виживає і не перетворюється в проблему, на якій спекулюють політики всіх кольорів, закриваючи очі на необхідність прийняття термінових дій для поліпшення стану вітчизняної системи комунального господарства.

- Лише завдяки такій самовідданій праці трудового колективу нашого підприємства ми повністю і стабільно забезпечуємо цілодобове водопостачання обласного центру й інших населених пунктів Рівненського, Здолбунівського і Гощанського районів, - наголошує в.о. директора РОВКП ВКГ “Рівнеоблводоканал” Ігор КАТУЛЬСЬКИЙ (на фото).

- Які труднощі у водозабезпеченні стоять перед колективом підприємства?

- Сьогодні через велику кількість водопровідно-каналізаційних споруд і мереж, які відслужили свої терміни експлуатації, їх аварійність висока. Так, за 2009 рік одних лише пошкоджень на водопровідних мережах було 619 (до речі, з-поміж усіх мереж підприємство обслуговує і 577 кілометрів водопроводу).

Особливо нас турбує те, що з кожним роком росте кількість пошкоджень водопроводів, виготовлених зі сталевих труб, наразі замартизованих. Так зі всієї кількості пошкоджень на водопровідних мережах 70 відсотків припадає на водопроводи зі сталевих труб, що пов’язано з їх надмірною корозійністю через понаднормові терміни експлуатації.

Крім цього, протягом 2009 року було замінено, встановлено і відремонтовано 139 одиниць пожежних гідрантів. Аварійно-ремонтні роботи лише по місту Рівне були виконані на суму близько 681 тисячі гривень.

Підприємство також із задоволенням констатує той факт, що у 2009 році вдалося нарешті вирішити багаторічну проблему заміни вкрай аварійної дільниці водопроводу, діаметром 500 мм “ВНС Новий Двір - мікрорайон Ювілейний”.

Вся складність і трагічність зазначеної дільниці повністю замартизованого водоводу полягала у тому, що внаслідок непродуманих і неграмотних рішень була виконана житлова забудова вулиць Севастопольської, Малорівненської, Зарічненської, Ботанічної та інших, що загрожувало руйнації житлових будинків.

До вказаної проблеми із розумінням поставилася Рівненська обласна рада, і на виконання робіт реконструкції водоводу було виділено 259 тисяч гривень бюджетних коштів.

Дуже позитивним фактором у роботі підприємства є те, що за 2009 рік на водоводах і мережах демонтовано й замінено 108 засувок діаметром від 50 мм до 600 мм. Це дозволяє терміново відключати пошкоджені дільниці водопровідних мереж з уникненням нераціональних витрат питної води без припинення водопостачання великої кількості абонентів.

Крім зазначеного, у минулому році обласна рада виділила 601 тисячу гривень з природоохоронного фонду. За рахунок цих коштів підприємство виконало значну частину робіт по реконструкції каналізаційних очисних споруд в Рівному. А це, в свою чергу, значно підвищило надійність роботи головної каналізаційної насосної станції і якість очистки стічної води на міських каналізаційних очисних спорудах.

На сьогодні успішно ведуться роботи із реконструкції станції знезалізнення питної води в смт Гоща, де встановлено додаткову акумулюючу ємність - резервуар чистої води, змонтовано 4 ємності фільтраційних установок.

Виконання усіх робіт із реконструкції вказаної станції буде закінчено в липні поточного року. У другій половині 2009 року було прийнято на технічне обслуговування водопровідні мережі села Франівка Гощанського району. В даному населеному пункті для покращення якості питної води

за січень-лютий 2010 року змонтовано фільтраційну установку у водонапірній башті по вул.Шкільній.

Розроблена проектно-кошторисна документація на другу фільтраційну установку даного села і вже виконуються роботи по її монтажу на водонапірній башті по вул.Тополевій.

Виконані значні роботи із покращення санітарно-побутових умов у приміщеннях Гощанської водопровідно-каналізаційної дільниці. У січні-лютому змонтовано і вже запущено в експлуатацію фільтраційну установку на водозаборі питної води дитячого містечка в с.Олександрія Рівненського району по її знезалізненню.

- Що вкрай необхідно виконати у 2010 році?

- У першу чергу для покращення якості очистки стічних вод на існуючих міських КОС необхідно терміново виконати роботи по повній заміні аераційної системи на 5-ти аеротенках з відповідною реконструкцією повітродувної станції. Кошторис вказаної реконструкції складає 1182,012 тисячі гривень.

Потребує найшвидшої реконструкції дільниця водоводу, діаметром 400 мм в місті Рівне від ВНС “Новий Двір” до мікрорайону “Північний”, який проходить по вулицях Мірющенка, Волинська, Тургенєва, Тернопільська, Приходька, Кн.Ольги. На цій дільниці вказаний водовід знаходиться у вкрай незадовільному стані. Орієнтовна вартість заміни труби, пристроїв і арматури з усіма перепідключеннями вуличних водопровідних мереж на сьогоднішній день складає 870 тисяч гривень. Підприємство направило листи і просить обласну раду допомогти з виділенням вказаних коштів.

Актуальним і найважливішим питанням на підприємстві є також роботи по ресурсозбереженню, особливо електроенергії. Так для вказаної економії у грудні 2009 року і в січні 2010 року виконані роботи по заміні окремих електронасосних установок з кращими показниками енергозатратності на КНС-3 і КНС-10.

- З бесіди видно, що Ви дуже професійно обізнані з водопровідно-каналізаційним господарством міста та області, а у засобах масової інформації повідомлялося, що Ваша вища освіта здобута у нафтогазовій галузі?

- Ні, це не відповідає дійсності. Я у 1985 році вступив до Українського інституту інженерів водного господарства, який згодом був перейменований в Український ордена Дружби народів інститут інженерів водного господарства, після закінчення якого у 1990 році був прийнятий на підприємство “Рівнеоблводоканал”. За період роботи обіймав такі посади: майстер водопровідних насосних станцій, головний інженер служби водопровідного господарства, начальник служби каналізаційного господарства, заступник директора підприємства по експлуатації споруд, перший заступник директора, в.о. директора підприємства “Рівнеоблводоканал”, де і працюю по сьогоднішній день.

Користуючись нагодою спілкування з Вами, хочу в переддень свята працівників житлово-комунального господарства сердечно привітати членів колективу підприємства “Рівнеоблводоканал” з професійним святом, побажати усім міцного здоров’я, успіхів у роботі, щастя і добробуту в їхніх родинах.

18.03.2010


Переглядів: 1282

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17212)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13861)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13787)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13780)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13506)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13118)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13100)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (846)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (78)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (70)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"