Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №473 від 04.11.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Музей та 900 кг шоколаду

Більше 50-ти шоколадних фігур, які створили найкращі майстри з усієї України, зможуть побачити відвідувачі першого у Рів-ному музею шоколаду “Країна Шоколандія”, який відкриють 9 ли-с-топада у ТРЦ “Екватор”. Музей, на котрий витратили понад 900 кг шоколаду працюватиме місяць, так само, як і шоколадний фонтан, який щодня поповнюватимуть двома ящиками шоколаду кондитерської компанії “АВК”.

Аеропорт перепрофілюють?

Новий митний склад за бюджетні гроші будують на території Міжнародного аеропорту “Рівне”. Це, зізнається керівництво, дозволить заробити гроші, які відразу спрямують на погашення поточної заборгованості.

У зоопарку роздають житло

Віднедавна про тісняву у старому вольєрі дві пари полярних вовків можуть забути. Вони отримали нове сучасне помешкання, розміщене просто неба, та ще й під охороною. Довкола вольєру загальною площею у 20 соток натяг-нутий електричний паркан.

Гроші на новобудову у Рівненському зоопарку виділили із міського бюджету. Обіцяють, що й інші звірі, наприклад, амурські тигри, незабаром також святкуватимуть новосілля.

До Костополя - з нового автовокзалу

Міжміські пасажирські маршрути, які охоплюють північну частину Рівненщини прибуватимуть на нову автостанцію “Чайка”. Її у надзвичайно короткі строки спорудили на вулиці Гагаріна, у Рівному.

Після того, як остаточно погодять нові схеми руху маршрутів, певні ділянки міських доріг вдасться суттєво розвантажити.

Солі та піску на зиму вистачить

12 піскорозкидувачів, 4000 кубічних метрів піску, 2000 кубічних метрів відсіву та 400 тонн солі підготували комунальники на цьогорічну зиму. У міському шляхоексплуатаційному управлінні сподіваються, що цього буде достатньо для впорядкування 300 кілометрів міських доріг. Якщо ж ні - докуплять.

Фініта-ля ярмарок

Останній у цьому сезоні ярмарок сільськогосподарської продукції пройшов 30 жовтня на вулиці Набережна у Рівному. Влада Рівненщини запросила на торги по три агровиробника з кожного району. Тож овочів, фруктів, борошна, круп, яєць, меду, риби, молочної та м’ясної продукції було вдосталь.

5 мільйонів за землю

Податок на землю у міському бюджеті Рівного складає 12 відсотків. Тобто від бажання орендувати міські території залежить те, як наповнюватиметься міська скарбниця протягом року. На цей час за рахунок оренди землі та земельного податку бюджет Рівного поповнився п’ятьма мільйонами гривень.

04.11.2010



Рівне-Ракурс №10 від 04.11.2010p. 
На головну сторінку