Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №231 від 16.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Захистіть свої права

Купуючи товар, не забудьте про чек

або Клієнт завжди правий

Щорічно 15 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день споживача - свято, яке стосується кожного з нас, бо всі ми, незалежно від віку, статі, освіти є споживачами. Та, насамперед, це професійне свято працівників управлінь у справах захисту прав споживачів.

Адже саме вони покликані захищати наші з вами права у найрізноманітніших ситуаціях, пов’язаних із неякісними товарами, продуктами, послугами: чи то відпали підбори з нових чобітків, чи то зі щойно купленої шубки почали випадати ворсинки. І така несправедливість щодо покупця усувається, якщо до роботи беруться спеціалісти Рівненського управління у справах захисту прав споживачів.

- З початку цього року споживачам було повернуто 13 тисяч гривень за придбані неякісні товари, - говорить начальник відділу з контролю за дотриманням правил торгівлі та якості продукції Леся ВОЛОШИНА. - Більше десяти людей звернулися з претензіями на продовольчий товар (переважно, через неякісні ковбаси), промисловий (скарги на браковані взуття, зимовий одяг), п’ятеро скаржилися на рівень обслуговування в закладах громадського харчування, а також через незадоволення комунальними та послугами зв’язку. Практично 90 відсотків всіх непорозумінь були вирішені на користь споживача.

- Сьогодні стати ошуканим дуже просто, а довести правоту покупця (клієнта) нелегко, якщо він не має документа (чека, гарантійного талона) за придбаний товар. Тому, будь-що купуючи чи то на базарі, чи в магазині, - обов’язково вимагайте чек, - нагадує споживачам пані Волошина.

Цього року в Рівненському управлінні у справах захисту прав споживачів запроваджено новий підхід до вирішення непорозумінь між підприємцем (виробником) та споживачем - обидві сторони запрошуються в управління в разі виникнення конфліктної ситуації через неякісний товар чи послугу.

Обласне управління у справах захисту прав споживачів вітає всіх жителів Рівненщини зі святом. Щастя, здоров’я, тепла за затишку у ваших оселях!

16.03.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 16.03.2006p. 
На головну сторінку