Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №484 від 20.01.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Візит

Блаженніший Митрополит Володимир благословив краян

Блаженніший Митрополит Володимир благословив краян

Наприкінці минулого тижня у селищі міського типу Мізоч, що на Рівненщині, відбулася значна подія - селище відвідав Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир.

Архіпастирський візит Блаженнішого Митрополита Володимира до західних єпархій Української Православної Церкви розпочався 9 січня, його владика традиційно звершує у святки, тобто у період між Різдвом і Хрещенням Господнім.

У Мізоч Блаженніший Владика приїхав, аби вручити подарунки дітям місцевої школи-інтернату. Зокрема, спецзаклад отримав від Блаженнішого Володимира гроші на обладнання медичної кімнати, які збирали на Благодійному різдвяному ярмарку “Три мішечки. Від Миколая до Різдва”, який проходив у Києві.

Після різдвяних привітань дітлахів Митрополит Володимир відвідав Свято-Різдво-Богородичний храм селища Мізоч. Настоятель церкви протоієрей Олександр Карпюк підніс для цілування Блаженнішому святий хрест, розповів коротку історію храму і попросив молитов та благословення парафіянам.

Блаженніший Митрополит Володимир у супроводі Владики Варфоломія увійшов до святого вівтаря, де молитовно приклався до святого Престолу та Євангелія і вийшовши на амвон звернувся до присутніх зі словом повчання.

Згодом всі отримали від Митрополита Володимира іконки Різдва Христового. З Різдво-Богородичного храму селища Мізоч Предстоятель Української Православної Церкви поїхав до Свято-Троїцького Дерманського монастиря.

20.01.2011



Рівне-Ракурс №10 від 20.01.2011p. 
На головну сторінку