Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №490 від 03.03.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Конфлікт

Людям не потрібна АЗС

Людям не потрібна АЗС

Мешканці кількох будинків на вулиці Соборна вкрай стурбовані тим, що на місці спортивного майданчика, де тренуються їхні дітлахи, незабаром може з’явитися сучасна АЗС. Гостроти проблемі додає той факт, що поряд із ймовірним місцем забудови розташоване бомбосховище.

Занепокоєні мешканці будинків на Соборній 422-424, у дворі яких незабаром може з’явитися автозаправна станція, вирішили боротися із забудовниками. Рівняни, яким небайдужа екологічна ситуація навколо їх осель, вже зібрали кілька десятків підписів проти спорудження на місці спортивного майданчика заправки. Вони також звернулися по допомогу до голови постійної комісії Рівнеради з питань прав захисту людини, законності та правопорядку Олександра Лащука.

- До нашої комісії звернулися мешканці вул.Соборна, 422-424 з проблемою - будівництво біля їхніх помешкань автозаправної станції суттєво вплине на безпеку життя та здоров’я, - розповідає Олександр ЛАЩУК. - На мою думку, потрібно створити тимчасову депутатську комісію за участю представників контролюючих органів, яка б надала необхідні висновки: по-перше, щодо доцільності будівництва АЗС у зазначеному місці; по-друге, щодо забезпечення відповідних санітарно-екологічних умов проживання мешканців мікрорайону Ювілейний.

Депутат міської ради Олександр НЕСТЕРУК обурений тим, що замість того, щоб будувати спортивні майданчики в місті, їх навпаки намагаються ліквідувати:

- Пам’ятаю, що декілька років тому ця земля виділялася ПП “Агат”, - розповідає депутат. - Впевнений, якби на той час озвучувалося, що тут буде будуватися саме АЗС, цей проект рішення на сесії не пройшов би.

Жителі будинків, розташованих поруч, кажуть, що будуть відстоювати свою думку про неможливість спорудження АЗС на місці спортивного майданчика до кінця.

- Випадково по радіо тиждень тому почула, що на вулиці Соборна,420 на місці спортмайданчика готується в перспективі побудова автозаправного комплексу, - розповідає мешканка будинку на Соборній,422 Оксана СМЕТАНА. - Ми не хочемо, щоб біля наших домівок споруджували АЗС. Не розумію, чому саме на цьому місці хочуть відкрити заправку, адже за 500 метрів в один та інший бік вже є АЗС. Просимо у журналістів та місцевих депутатів втрутитися у цю ситуацію та допомогти нам відстояти свої права у протистоянні з інтересами бізнесменів.

Про те, що на місці ймовірної АЗС знаходиться бомбосховище, знають майже всі мешканці, які прийшли на зустріч із журналістами та депутатами. Начальник міського управління з надзвичайних ситуацій Василь РОССОВСЬКИЙ розповідає, що Соборна,420 - це декілька гектарів землі й там дійсно розташоване бомбосховище. Чиновник заспокоює, що питання щодо спорудження АЗС на вказаній території перед відомством ніхто не підіймав та й дозволів ніхто на будівництво заправки не давав.

Тим часом мешканці будинків написали звернення на ім’я щойно створеної громадської ради при Рівненському міськвиконкомі. І ще навіть до обрання голови громадської ради проблема мешканців вулиці Соборна була внесена у порядок денний. Для з’ясування обставин ситуації була відразу створена тимчасова комісія, куратором якої неформально визначили Вікторію Грицюк. Однак задля вирішення проблеми, нагальною залишається конструктивна співпраця представників з усіх боків: громадськості, влади, забудовників.

03.03.2011Андрій ЄЩЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 03.03.2011p. 
На головну сторінку