Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №490 від 03.03.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Проблеми

Перевізників попередили

Діти з багатодітних родин мають право на безкоштовний проїзд. Втім, не всі перевізники, а, можливо, найняті ними водії дотримуються законів, зазначив на брифінгу голова облдержадміністрації Василь БЕРТАШ.

- Люди з районів та обласного центру звертаються на гарячу телефонну лінію, - каже Василь Берташ. - Вони скаржаться на недобросовісних перевізників, які відмовляються безкоштовно перевозити дітей за посвідками “дитина з багатодітної сім’ї”. У цьому році вже надійшло більше сотні таких звернень. Найбільше з Дубенського, Рокитнівського та Березнівського районів. Я доручив проаналізувати укладені з перевізниками угоди. Якщо підприємці погоджувалися на конкурсі перевозити пільговиків безкоштовно, то вони мають виконувати взяті на себе зобов’язання. В іншому разі нам доведеться шукати більш добросовісних перевізників.

Визначатимуть злісних порушників із допомогою жителів області. Василь Берташ просить краян записувати номери маршрутних таксі та прізвища водіїв, які не знають законів і відмовляють у безкоштовному проїзді дітям із багатодітних сімей.

Нині в області працює майже три сотні перевізників. Торік для них передбачили майже 22 мільйони гривень субвенції з держбюджету. За перевезення пільговиків підприємцям уже перерахували майже 20 мільйонів бюджетних гривень. Гроші розподілили пропорційно між районами.

Цьогоріч на компенсацію за безкоштовне перевезення пільговиків для області зарезервували майже 23 мільйони гривень субвенції. Хто відпрацьовує державні гроші, а хто нарікає на їх брак, перевірятимуть на спільній нараді із перевізниками. Голова облдержадміністрації доручив її організувати до кінця тижня. Відтак, 3 березня аргументи власників маршрутів вислухав заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак.

Довідка. Нині на Рівненщині право на пільгове перевезення мають 315 400 краян. З них 72 100 - діти з багатодітних сімей.

03.03.2011



Рівне-Ракурс №10 від 03.03.2011p. 
На головну сторінку