Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №492 від 17.03.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Медицина і мистецтво

Нас зігріває “Тарасова свіча”

Тарасова свіча

Під час Шевченківських днів, що традиційно відбуваються у березні на Рівненщині, у відділенні дитячого туберкульозу Рівненського обласного тубдиспансеру також вшанували пам’ять Кобзаря.

Десятого березня діти, яких лікують у відділенні, щоб декламувати вірші великого поета, вбралися у вишиванки та святковий одяг. Вони заздалегідь готувалися до події разом із вихователем Ольгою ЯРОЩУК. Проникнутися ж творами генія їм та всім присутнім допомогла жива музика - спів і гра на бандурі відомого рівненського виконавця, лауреата всеукраїнського фестивалю “Повстанські но-чі” Назарія ВОЛОЩУКА. Назар співав пісні на слова Тараса Шевченка та пісні козацької доби.

- Нас просто не може бути без Шевченка. У ньому - уся історія наша, усе буття, усі мрії. Україна - це Шевченко, Шевченко - це Україна, - сказала голова ГО “Місто мого серця” Ольга ШУСТІК.

Ольга з колегами подякували дітям і подарували у бібліотеку навчальної кімнати художню літературу, серед якої, звісно, був “Кобзар”.

Профспілковий комітет тубдиспансеру на чолі з Олександром КОЛЄСНІКОВИМ на урочистий захід у дитяче відділення запросив медперсонал закладу. Адже уявити себе без Шевченка українцеві неможливо, це все одно, що без неба над головою. Він - вершина нашого родового дерева.

17.03.2011Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 17.03.2011p. 
На головну сторінку