Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №510 від 21.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Знай наших!

Рівняни встановили рекорд!

Рівняни встановили рекорд!

Позитивні враження та заряд енергії отримали рівняни, які долучилися до сімейного свята “Здорова субота”, яке проходило на майдані Короленка. Організатори - члени Рівненської обласної молодіжної громадської організації “СІТІ АРТ”, як і обіцяли, провели перший в Україні антиснідовий велопарад. Встановили рекорд та отримали диплом від представника Книги рекордів України.

Розпочалася субота з ранкової гімнастики, яку проводили під відкритим небом біля ТЦ “Злата Плаза”. Далі працював спортивний сектор з показовими виступами тренерів одного з фітнес-клубів Рівного. В інформаційному секторі кожен рівнянин мав можливість отримати безкоштовну консультацію лікарів, виміряти тиск, а у дитячому розважальному для дітлахів організували свято з клоунами, фотостендом, мильними бульбашками та дитячим боді-артом. Проте найбільше рівняни очікували на проведення велопараду. Не просто покататись на велосипедах у центрі міста запрошували власників одно-дво-трьох та навіть чотирьохколісних велосипедів.

Як розповідає голова “СІТІ АРТ” Андрій Корсунов, все це для того, аби зробити захід більш масовим: “Ми проводимо щомісячно “Здорові суботи” для того, щоб спонукати рівнян вести здоровий спосіб життя. Долучайтеся до нас, займайтесь спортом разом з нами. Проводьте свій вільний час активно та здорово. Здоровим бути модно!”.

Велопробіг одразу планували зробити тематичним. Отож, 76 велосипедистів, а саме стільки учасників зареєструвались для участі у своєрідному флеш-мобі, встановили новий рекорд. Представник від Книги рекордів України нагородив організаторів дипломом за перший спортивно-масовий фестиваль “Антиснідовий велопарад”. При цьому зазначив, що подібний захід досить незвичайний не лише за своєю тематикою. Під фразою “незвичайний”, мабуть, мав на увазі два ретро-велосипеди, які прикували до себе фактично всю увагу учасників. Конструктор Станіслав Шпинда разом зі своїм учнем Володимиром приїхали на захід заради цікавості. Та й, як зазначає сам Станіслав, показати, що в місті є не лише звичайні велосипеди. На запрошення організаторів відгукнулись відомі в Рівному, і не тільки, фіналісти конкурсу “Україна має талант”, велотріалісти Ян Соколовський та Ігор Дячук - команда “Х-клан”. Талановиті хлопці продемонстрували свою неймовірну майстерність професійно володіти велосипедом.

Не приховує своєї радості Руслана Найко, в.о. директора обласного центру “Спорт для всіх”: “Ми перші в Україні, хто організував велосипедний антиснідовий парад. Ми встановили рекорд, тому можемо пишатись. Ми це зробили! Книга рекордів України зафіксувала цей випадок”.

Організатори свята називають його сімейним і наголошують на тому, що захід стане традиційним. До питання підійшли серйозно - у “Здорової суботи” є свій логотип, найближчим часом буде власний гімн. Працювати над створенням пісні буде відома в Рівному група “Після дев’яти”. Фронтмен гурту Олександр Михайлов напише слова та разом з гітаристом Ігорем Шарко працюватимуть над створенням повноцінного продукту.

Наступне сімейне свято рівненського виробництва відбудеться 23 липня. Громадська організація “СІТІ АРТ” підтримуватиме традицію - робити всі наступні “Здорові суботи” яскравими, спортивними, тематичними. Тому на наступне свято запрошують усіх любителів футболу, адже воно буде присвячене проведенню в Україні “Євро-2012”.

21.07.2011Ангеліна Дикун



Рівне-Ракурс №10 від 21.07.2011p. 
На головну сторінку