Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №515 від 25.08.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Виміри життя

Склерозна Україна

Склерозна Україна

Міністерство охорони здоров’я не організувало конкурс на закупівлю ліків від розсіяного склерозу на поточний рік, незважаючи на те, що заявки на ліки з регіонів надходили цього року п’ять разів.

Про це у статті в “Дзеркалі тижня. Україна” пише Олеся Мізіна: “Уже серпень, а тендер на закупівлю ліків від розсіяного склерозу на поточний рік усе ще не проведено. Більше того, ситуація складається досить дивна. Згідно з процедурою, спочатку Міністерство охорони здоров’я має зібрати заявки від фахівців у регіонах - із зазначенням переліку та кількості необхідних ліків. Такий збір заявок здійснювали, причому вже більше п’яти разів! Фахівці губляться в здогадах: чому заявки збирають знову й знову?”

Всеукраїнська асоціація інвалідів розсіяного склерозу в зверненні до першого заступника міністра охорони здоров’я від 15 серпня вимагає здійснити тендер: “До цього часу немає поставок ліків. Ми розуміємо, що за такий тривалий термін всі необхідні дані про препарати та їх кількість з обласних управлінь охорони здоров’я давно зібрано, узагальнено, але тендер на їх закупівлю не оголошують. Переривання лікування розсіяного склерозу загрожує прогресуванням захворювання, а в подальшому може призвести до прискорення інвалідизації”.

В Україні офіційно зареєстровано понад 19,5 тис. хворих на розсіяний склероз.

25.08.2011Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 25.08.2011p. 
На головну сторінку