Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №518 від 15.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#“Урок”

Замість школи - на нари?

Протягом 1-9 вересня працівники відділення КМСД Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області разом зі службою у справах дітей Рівненської ОДА перевіряли комп’ютерні клуби та розважальні заклади на території Рівного. Дітей у них на момент перевірок, які прогулювали уроки, не було. Однак, міліціонери виявили та притягнули до адміністративної відповідальності шестеро неповнолітніх, зокрема, двох з них - за розпивання спиртних напоїв у громадських місцях та стільки ж за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях та вчинення дрібного хуліганства.

Працівники міліції встановили, що до навчання не приступили шестеро рівненських учнів - один семикласник та п’ять одинадцятикласників. Причиною цього стало небажання вчитися. Батьки одного старшокласника, аби закінчити здобувати освіту, перевели сина навчатися у вечірню школу, а щодо інших п’ятьох школярів, правоохоронці направили в управління освіти РОДА листи з відповідною інформацією для подальшої перевірки.

На початку вересня матір неповнолітньої рівнянки Наталії звернулася до Рівненського МВ УМВС із заявою про те, що у її доньки викрали сумочку із грішми. Працівники відділення КМСД встановили місце перебування злодійки, 20-річної костопільчанки Ганни. Вона у дівчини викрала одну тисячу гривень та витратила на власні потреби.

- У Рівному за порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами ми склали два адміністративні протоколи на продавців магазинів, які продали неповнолітнім цигарки та пиво, - коментує начальник ВКМСД Рівненського МВ Олена КРАВЧУК. - Крім того, дев’ятеро батьків за невиконання ними або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей притягнуто до адмінвідповідальності. Крім того, за вчинення злочину поставили на профілактичний облік у ВКМСД Рівненського МВ УМВС 15-річного Миколу. Хлопчина вкрав металобрухт і намагався його збути.

Контроль за дітьми працівники міліції триматимуть і надалі. Тому, аби не потрапити у поле зору правоохоронців, прохання до батьків з відповідальністю ставитися до своїх дітей, приділяти їм максимум уваги і цікавитися їхнім дозвіллям.

15.09.2011Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 15.09.2011p. 
На головну сторінку