Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №526 від 10.11.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Точка зору

Люди більше не вірять “регіоналам”

Хвиля народних виступів наростає. Десятки тисяч людей вийшли на вулиці великих і малих міст, щоб висловити невдоволення нинішньою владою. Наймасовіші антиурядові акції відбулися в індустріальних центрах Сходу і Півдня.

Підприємці вимагають від Януковича не підписувати зміни до Податкового кодексу, які остаточно доб’ють малий та середній бізнес. У Донбасі акції протесту часто проходять під гаслами боротьби з “вугільною мафією”, котра обкрадає гірняків. Увірвався терпець навіть банкірам - вони просять Азарова захистити їх від свавілля Податкової служби.

За два роки влада не витримала жодного випробування. Тестом для Партії регіонів та її підручних у Раді стало голосування за так звану пенсійну реформу. Поправка №40, ухвалена за пропозицією лідера “Фронту Змін” Арсенія Яценюка, зобов’язувала уряд невідкладно перерахувати всі пенсії, виходячи з середньої зарплати не 2006-го, а 2009 року. Таким чином, 10 мільйонів українських громадян уже в листопаді мали отримати пенсії з надбавкою в 334 гривні. Та провладна більшість передумала й 6 вересня всупереч Регламенту Ради переголосувала пенсійний закон, вилучивши з нього поправку Арсенія Яценюка.

Розмови про те, що в бюджеті немає коштів на пенсіонерів, не витримують жодної критики. Народний депутат Арсеній Яценюк підрахував: якщо витрати на чиновників скоротити до рівня 2009 року, вдасться зекономити щонайменше 11 млрд. гривень. “Країна, 78% населення якої, за даними ООН, перебуває за межею бідності, не може утримувати такий державний апарат і витрачати на президента України на один день стільки, скільки заробляє за місяць майже 700 українців”, - каже Арсеній Яценюк.

Пенсіонерам, інвалідам, чорнобильцям і афганцям, на яких у влади буцімто бракує грошей, буде цікаво дізнатися, яке пожиттєве утримання високопосадовці призначають собі. Нещодавно в пресу потрапила декларація про доходи 62-річного голови Вищого адміністративного суду Олександра Пасенюка. 2010-го року він загалом отримав: пенсії - 59,5 тис., заробітної плати - 280,7 тис., довічного утримання - 107,7 тис. гривень. На фоні таких цифр матеріальна допомога від держави в розмірі 4,3 тис. видається копійками.

Можновладці продовжують ділити громадян на касти - недоторканних і злидарів. Однак усякому терпінню є межа. Люди готові сказати нинішній владі “ні”, а тому виходять по всій країні на багатотисячні мітинги, приєднуються до акції “Україна проти Януковича!”, яку започаткував опозиційний “Фронт Змін”. Першим свій підпис на листівці, що закінчується словами “Президента - у відставку!”, поставив Арсеній Яценюк. Тепер таких підписів - сотні тисяч.

10.11.2011



Рівне-Ракурс №10 від 10.11.2011p. 
На головну сторінку