Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №531 від 15.12.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Альтернатива

І буде торф

І буде торф

Фахівці розробляють регіональну програму розвитку торф’яної галузі Рівненщини. У ній йтиметься про перспективи збільшення видобутку та переробки сировини.

Для цього поблизу кожного родовища створюватимуть інвестмайданчики, які пропонуватимуть потенційним капіталовкладникам. Відтак, на запропонованих площах можна буде впроваджувати бізнес-проекти з виготовлення субстратів для удобрення ґрунту чи торфопелетів, гранул, брикетів залежно від складу сировини. Виробництво альтернативного палива збільшить енергонезалежність Рівненщини. Саме тому вже зараз ведуть перемовини з потенційними інвесторами, які готові впроваджувати інноваційні проекти з використанням торфу.

Зацікавленим презентують від міні-проектів, як то переоснащення однієї з котелень у райцентрі, до масштабних - переведення на альтернативне паливо ТЕЦ у Рівному. Економічна привабливість та інвестиційні зобов’язання цих пропозицій різні, втім результат для області однаково важливий. Це збільшення виробничого потенціалу Рівненщини, додаткові робочі місця, відрахування до казни, а також переоснащення комунальної теплоенергетики та енергоекономія. Відтак, інвесторам пообіцяли сприяння і супровід, а також безперебійне постачання сировини (Рівненщина - друга область в Україні за запасами торфу) та ринки збуту виробленої продукції з вигідною логістикою.

15.12.2011



Рівне-Ракурс №10 від 15.12.2011p. 
На головну сторінку