Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №533 від 29.12.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Небезпека

Підірваний на міні спричинив евакуацію

Днями у реанімаційне відділення районної лікарні госпіталізували 42-річного жителя м.Березне Володимира. Діагноз - травматична ампутація верхньої правої кінцівки. Про подію негайно повідомили до міліції. Для встановлення обставин на місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка в гаражі березнівчанина знайшла 29 артилерійських бронебійних снарядів калібру 45 міліметрів та 27 підривачів до них, які згідно з висновком спеціаліста належать до категорії надзвичайно небезпечних.

Як стало відомо, тілесні ушкодження 42-річний чоловік отримав внаслідок вибуху снаряда, який він намагався розпиляти за допомогою кутової шліфувальної машинки (болгарки). Під час вибуху, на щастя, сторонні особи не постраждали. З дозволу 35-річної дружини господаря працівниками міліції був проведений огляд будинку та підсобних приміщень господарства. Там, у гаражному приміщенні і було виявлено небезпечне начиння. Окрім цього, в інших приміщеннях обійстя було виявлено велику кількість акумулятивних снарядів калібру 125 міліметрів та інших вибухонебезпечних предметів, огляд яких повинні здійснювати співробітники МНС. У зв’язку із настанням темряви подальший огляд місця події було призупинено до наступного дня. Небезпечне місце взяли під охорону, а мешканців у радіусі 800 метрів - 833 людини, евакуювали. Каретами невідкладної допомоги забрали людей похилого віку, які не здатні пересуватися самостійно.

Згодом 431 боєприпас вивезли у спеціально визначене місце за межами райцентру. Знешкодили їх уже вранці.

По даному факту порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 КК України (“Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”). Потерпілий, який автоматично став і підозрюваним, де взяв і навіщо зберігав снаряди, пояснювати відмовляється.

Чи варто говорити про той факт, що у цій сім’ї виховується п’ять малолітніх дітей, і життя усієї родини опинилося у смертельній небезпеці? І про що думав горе-батько, який так безпечно зберігав вдома вибуховий арсенал, будучи, за розповідями односельців, людиною віруючою та дуже порядною, як видавалося на перший погляд.

29.12.2011



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2011p. 
На головну сторінку