Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №544 від 22.03.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Співробітництво

Є план

У рамках угоди між владою Рівного та Міжнародним урядом держагентства США, спеціалісти зі столиці презентували комунальникам та владоможцям розрахунки енергетичного плану Рівного. Для того, щоб мешканцям нашого міста було тепліше, потрібно інвестувати протягом п’яти років по одному мільйону двісті тисяч гривень щорічно.

- На жаль, Рівне стільки не заробляє, щоб витрачати, - говорить заступник міського голови Рівного Сергій ВАСИЛЬЧУК. - Прогноз щодо вкладання і окуплення капіталовкладень, про які говорять експерти, є занадто оптимістичним. Я працюю з бюджетом протягом 9 років і він наповнюється на 15-18 мільйонів гривень. Щодо інших можливостей наповнення бюджету - продаж земельних ділянок та комунальної власності, то вони також зменшуються, а разом з ними і кількість коштів.

Над енергетичним планом фахівці розпочали працювати ще з 2009 року. Вони проаналізували ситуацію в місті за останні два роки і підготували близько сорока пропозицій щодо покращення енергозабезпечення. Щорічно бюджет розвитку має інвестувати чималу суму коштів. За ці гроші відбуватиметься перехід до об’єднань співвласників багатоповерхівок, змінюватимуться труби та зменшуватимуть використання природного газу.

- Ми провели дослідження, щоб зрозуміти, чому саме така ситуація склалася в енергетичному плані міста, - розповідає співробітник муніципального енергетичного плану м.Рівне Руслан ТОРМОСОВ. - Багато проблемних моментів пов’язані саме з трубами. Тому, розробляючи план, ми врахували всі нюанси та внесли їх в інвестиційні проекти.

22.03.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 22.03.2012p. 
На головну сторінку