Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №552 від 17.05.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Віртуоз

Василь Попадюк в Острозі

Василь Попадюк в Острозі

Нерідко наша країна знаходить свої таланти тоді, коли вони вже далеко від неї. Зазвичай ми розцінюємо такі випадки, як ще один мінус від української інтелігенції, культури, мистецтва. Все ж цього не можна сказати про нещодавнього гостя Острозької академії українського скрипаля, засновника гурту PapaDuke, який уже 17 рік живе в Канаді й активно пропагує українську музику серед світової спільноти Василя Попадюка.

Переможець знаменитого конкурсу “Америка має талант” у всіх інтерв’ю та виступах неодноразово стверджував, що відчуває себе винятково українцем. Він, виїжджаючи до Канади у важкі 90-ті роки, твердо знав, що повертатиметься в Україну, робитиме все можливо, аби піднести українську музику на вищий рівень. Він не звик поділяти публіку на, скажімо, українську та закордонну, але в кожному залі намагається знайти щось нове, неординарне.

Граючи музику у стилях world music, latino, gypsy, jazz, Василь Попадюк завжди намагається додати щось своє до композиції, щось, що має українські нотки. Останнім часом гурт експериментує із етномузикою, до будь-яких творів пише власні аранжировки, надаючи їм індивідуального звучання. За його словами, інтерес до всього українського величезний, а тому в Канаді він почувається українцем навіть більше, аніж тут - у нашій державі.

Віртуозною грою Василя Попадюка в Острозькій академії насолоджувалися майже годину. За цей час кожен мав можливість побачити і почути не з підручникової теорії, що таке геніальність.

Юлія ЯРУЧИК

17.05.2012



Рівне-Ракурс №10 від 17.05.2012p. 
На головну сторінку