Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №552 від 17.05.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Авторський вечір

“Художник земних і космічних світил”

“Художник земних і космічних світил”

У чудовий травневий день у мистецькій залі Державної обласної бібліотеки для юнацтва відбувся авторський вечір Валерія Войтовича, присвячений 60-річчю від дня народження та 35-річчю його творчої діяльності.

Валерій Войтович - відомий в Україні та за рубежем письменник, художник і вчений. Він є автором понад двох десятків літературно-художніх творів, монографій, словників та інших видань з історії та культури України, її міфології, великої кількості живописних та графічних творів.

Як зазначив Заслужений журналіст України, автор книги “Художник земних і космічних світил”, присвяченій ювіляру, Георгій СЕРБІН: “Валерій Войтович - це наше волинсько-поліське чудо, гордість і слава Рівненщини, яка житиме у віках”.

Привітати ювіляра прийшов директор культурно-археологічного центру “Пересопниця” Микола Федоришин, який побажав митцю в найближчому майбутньому створити власний музей, де будуть представлені не лише його картини, а й наукові доробки. Голова спілки журналістів Дмитро Тарасюк нагородив митця почесним знаком Національної спілки журналістів України, а керуючий справами виконавчого апарату Рівненської обласної ради Микола Яцюк вручив йому почесну відзнаку Рівненської обласної ради.

Світлана ПАТРИКЕЙ

Валерій Войтович один з не багатьох людей, котрий старанно досліджує українську міфологію, допомагає нам віднайти корені нашого минулого, і такі книги, як “Українська міфологія”, “Міфи та легенди давньої України”, “Антологія Українського міфу”, “Генеалогія Богів давньої України”, “Пересопниця” відкривають нову сторінку в нашій культурі та змінюють усталені погляди на минуле України. Митець продовжує працювати та в майбутньому планує порадувати нас ще не однією картиною та не одним твором.

17.05.2012



Рівне-Ракурс №10 від 17.05.2012p. 
На головну сторінку