Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №555 від 07.06.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Рівненська ОДА - п’ята

У столиці оцінювали роботу всіх областей, а також міст Київ і Севастополь за 8 напрямами. Зокрема, враховували економічний розвиток регіонів, інвестиційну та інноваційну діяльність, стан державних фінансів, споживчого ринку, житлово-комунального господарства, захисту прав дитини, населення і ринку праці, а також рівень злочинності. За результатами оцінки діяльності обласних державних адміністрацій Рівненська ОДА - на п’ятій позиції у Всеукраїнському рейтингу. Зокрема, наша область на першому місці за індексом виконаних будівельних робіт із показником 250 відсотків при середньому по Україні 97 відсотків, на другому за темпами зростання введення в експлуатацію житла, рівнем реального заробітку краян та сумою невиплаченої їм зарплати.

Лікарняні листки контролюватимуть

Перспективи включення області до пілотного проекту Єдиного електронного реєстру листків непрацездатності обговорили на засіданні правління обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Управління охорони здоров’я вже готує відповідне клопотання до столиці.

Нині щотижневий та щомісячний моніторинг здійснюють фахівці Фонду. Торік вони перевірили 88 медзакладів області, а цьогоріч уже 16. У результаті вдалося попередити виплату лікарняних на понад 100 мільйонів гривень за необґрунтовано виданими та продовженими листками непрацездатності.

Посіяли гречку

Цьогоріч під цю культуру в області відвели 4,3 тисячі гектарів. Основні площі гречки знаходяться в Острозькому та Дубенському районах. На думку обласних чиновників, цьогоріч область буде повністю забезпечена гречкою. Її цілком вистачить, аби задовольнити потребу в споживанні, а також насіннєвому матеріалі.

Газифікація

Ще два села Селець та Ясинець, що у Дубровицькому районі відтепер мають блакитний вогник. Донині благо цивілізації тут мали лишень 4 населені пункти (Дубровиця та три села: Крупове, Мочулище, Червоне). Тепер газ отримали ще 600 дворів сіл Селець та Ясинець. Підвідний газогін розпочали прокладати торік, на це витратили понад 9 мільйонів гривень, які виділив НАК “Нафтогаз України”.

Дошкільна освіта

Цьогоріч на Рівненщині мають намір відкрити більше трьох десятків дошкільних закладів. Також облаштують 28 додаткових груп у вже діючих дитсадках, розповіли фахівці управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації. На це із державного бюджету планують виділити більше 14 мільйонів гривень.

Таким чином нині в області працює 440 дошкільних закладів, де виховують майже 36 тисяч малят.

07.06.2012



Рівне-Ракурс №10 від 07.06.2012p. 
На головну сторінку