Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №555 від 07.06.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Продовжуючи тему

ЗНО: українська мова та література

28 та 29 травня абітурієнти проходили зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури. Нагадаємо, що цей предмет наймасовіший за кількістю охочих перевірити свої знання, адже його сертифікат є обов’язковим для вступу до вищих навчальних закладів України. Той, хто не матиме такого документу, буде позбавлений права на вищу освіту у 2012 р.

У Рівненській області на пунктах тестування зареєструвалося 1652 учасники. З’явилося 1524, що становить 92,25% від загальної кількості. Суттєвих порушень під час тестування з української мови та літератури на Рівненщині не виявлено.

Зі слів представника ОПОРИ, із зафіксованих недоліків можна відмітити лише випадок із використанням мобільного телефону. На пункті тестування у Дубровицькому навчально-виховному комплексі “Ліцей - загальноосвітня школа І-ІІ ступенів”, в аудиторії №15 абітурієнт, віддавши зошит і бланки з відповідями, повернувся на своє місце та почав щось переглядати на мобільному телефоні. На зауваження чергового та спостерігача абітурієнт не відреагував. Інструктор, замість того, щоб зробити зауваження для учасника, закрив перед спостерігачем двері.

- Про інцидент повідомили уповноваженому за пункт тестування, - каже представник ОПОРИ Анатолій Бондарчук. - Підчас складання протоколу, відповідальний за пункт тестування наполягав на тому, щоб не вносити жодних зауважень у документ. Спостерігач свої зауваження вніс, після чого відповідальний попросив останнього надати контактні дані, натякаючи на те, що світ - “земля кругла” і вони ще зустрінуться.

Історія України. Підсумки спостереження

31 травня та 1 червня відбулося тестування з історії України.

31 травня на пунктах тестування зареєструвалося 1149 учасників. З них з’явилося 1056, що становить 91,90%. Суттєвих порушень з боку учасників не зафіксовано. З серйозних ситуацій можна відмітити лише спробу використання мобільного телефону.

На пункті тестування у Рівненській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №22 в аудиторії №17 абітурієнтка під час ЗНО використовувала мобільний телефон. Абітурієнта позбавили права здавати тест.

Крім цього факту, спостерігачами ОПОРИ зафіксовано декілька звернень абітурієнтів до медичних працівників. Наприклад, на пункті тестування в Дубровицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 за час проходження ЗНО недобре стало двом учням.

1 червня на пунктах тестування зареєструвалося 1287 учасників. З них з’явилося 1149, що становить 87,27%. При вході до школи чергові пильно перевіряли всі документи. Випадків запізнення абітурієнтів на пункт тестування не було.

Із позаштатних ситуацій можна відмітити дії відповідального за пункт тестування, що знаходився в Рівненській ЗОШ №28. Спостерігач ОПОРИ зафіксував, як директор на півгодини покинув приміщення школи під час складання абітурієнтами тестових завдань. Свої дії директор школи пояснив необхідністю проводити дитячій табір та організовувати підсумкову атестацію.

07.06.2012



Рівне-Ракурс №10 від 07.06.2012p. 
На головну сторінку