Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №555 від 07.06.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Розваги

Робив вдома вибухівку

Житель села Комарівка Костопільського району зберігав у своєму будинку вибухову речовину. Це підтвердила і перевірка, яку правоохоронці провели в оселі 45-річного Анатолія та знайшли пластикову пляшку, наповнену по вінця білим порошком.

- На місце події відразу прибули експерти-вибухотехніки, які вилучили ємність з речовиною, що чоловік зберігав у шафі в кімнаті, та направили на дослідження, - повідомив старший слідчий Костопільського РВ Юрій РЕГЕЗА.

Як показали результати проведеної експертизи, речовина за своїм хімічним складом подібна до промислових господарчих вибухових сумішей типу “Грануліт”. Як пояснив власник “знахідки”, виготовив він вибухівку самотужки у грудні торік і планував з нею рибалити. Чоловік ніде не працює, а тому таким чином хотів підзаробити.

За оцінками фахівців-експертів ця речовина належить до вибухових сумішей та є вельми небезпечною “іграшкою”. А в руках дилетанта або, навпаки, професіонала, який знає, як привильно закласти вибухівку, вона може бути смертельно небезпечною.

- Дії затриманого кваліфікуються за ст.263 Кримінального кодексу України, як незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до п’яти років, - повідомив начальник Костопільського РВ УМВС Сергій ГАНДЗЕЛЕВСЬКИЙ.

07.06.2012



Рівне-Ракурс №10 від 07.06.2012p. 
На головну сторінку