Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №556 від 15.06.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Властивості

Яйця, сєр!

Яйця, сєр!

Для багатьох гурманів перепелині яйця вже стали звичною стравою. А за своїми живильним і біохімічними властивостями вони набагато перевершують курячі і є найціннішим антибактеріальним, імуномодулюючим і протипухлинним продуктом.

П’ять перепелиних яєць за масою дорівнюють одному курячому. Але один грам яйця перепілки, у порівнянні зі звичайним курячим, містить мікроелементів і вітамінів: залізо - більше, ніж у 4 рази; вітамін А - більше, ніж у 2,5 рази; мідь - у 2,2 рази; вітамін В1 - у 2,8 рази; кобальт - у 2,2 рази; вітамін В2 - у 2,2 рази; фосфор - у 4,5 рази; калій - у 4,5 рази.

При розладах нервової системи, недокрів’ї, цукровому діабеті виявлено безперечний позитивний ефект від вживання перепелиних яєць. Хворим на цукровий діабет, наприклад, рекомендується з’їдати по 6 перепелиних яєць на тиждень. Вміст цукру в крові при такому лікуванні може знижуватися на 2 одиниці. При дотриманні супутньої дієти, можна чекати ще кращих результатів. Деякі люди пояснюють такий яскравий терапевтичний ефект самонавіюванням.

Проте спостереження медиків дають можливість стверджувати, що перепелині яйця є винятково цінним продуктом, і їх можна рекомендувати як для лікувального харчування при різних захворюваннях, так і при живленні ослаблених дітей і дорослих, а також для населення, що проживає в зонах, неблагополучних в екологічному сенсі і людям, які зазнали радіоактивного опромінення, адже перепелині яйця сприяють виведенню з організму радіонуклідів.

Дітям яйця дають у кількості 2-6 штук на день - в залежності від віку, а дорослим - по 4-6 штук щодня вранці натщесерце. Вживати їх слід сирими, запиваючи теплою водою. Приймати необхідно систематично, без перерви протягом 3-4 місяців. Вже через два тижні починає проявлятися їх сприятливий вплив на організм.

Так, наприклад, така важка хвороба, як астма, виліковується при такому лікувальному харчуванні повністю. І якщо дитина, хвора на астму, не могла дозволити собі грати і бігати нарівні з іншими дітьми, то - за свідченнями і медиків, і батьків, - після необхідного курсу вживання перепелиних яєць, дитина може годинами без наслідків бігати на вулиці.

Фосфор, що міститься в перепелиному яйці, стимулює розумовий розвиток, посилення пам’яті та прискорення розвитку інтелекту в дітей і підлітків, тому корисно вживати яйця дітям з уповільненим загальним розвитком, а також для нормалізації обміну речовин і стимуляції кровотворення.

Вживати перепелині яйця можна в будь-якому вигляді, в тому числі, в сирому, тому що в них ніколи не буває сальмонели. Вони не викликають алергії і навпаки - виліковують її.

15.06.2012Марина ДУТТІ



Рівне-Ракурс №10 від 15.06.2012p. 
На головну сторінку