Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №557 від 21.06.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#ZOO

У Рівному з’явилося бидло скотське

У Рівному з’явилося бидло скотське

До Рівненського зоопарку привезли унікальну тварину із Польщі, яка є єдиним екземпляром на всю Україну. За офіційними митними документами назва її польською мовою звучить, як “бидло скотське”, що в перекладі на українську “худоба шотландська”.

- Ця тварина приїхала із зоопарку польського міста Вроцлав, - розповідає директор зоопарку Олег ПАВЛЮК. - Це є бик шотландської породи, так звана шотландська високогірна худоба. Вона відрізняється від інших порід худоби довгою, пухнастою шерстю, яка дозволяє їй витримувати складні гірські умови. Ця порода була виведена для випасу худоби в горах. Вона не вибаглива до кормів, тобто може їсти все те, чим звичайна худоба не харчується. Завдяки своїй витривалості ці тварини акліматизовані і в Австралії.

Також працівники зоопарку зазначили, що шотландська худоба настільки витривала, що навіть не потребує зимового приміщення. Тобто, вони з легкість переносять суворі морози під відкритим небом.

Наразі бик шотландської породи освоюється у Рівненському зоопарку. Він самотньо прогулюється по вольєрі. Та бути одному йому довго не доведеться. Адже працівники зоопарку уже домовилися із польськими колегами і вже до кінця цього року до міста привезуть самку цієї ж породи.

21.06.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 21.06.2012p. 
На головну сторінку