Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №570 від 27.09.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Лінія захисту

Пенсіонера “брали” штурмом

Пенсіонера “брали” штурмом

Пізнього вечора 76-річний рівнянин спровокував досить небезпечну для рідних та сусідів, і незрозумілу для правоохоронців, ситуацію. Пенсіонер, тримаючи у руках рушницю та погрожуючи рідним, що стрілятиме, забарикадував вхідні двері. “Беркут” та “Сокіл” квартиру “брали” штурмом.

Близько 22 години правоохоронці отримали інформацію, що батько 41-річної рівнянки погрожує їй гладкоствольною рушницею. Події розгортаються в одній із багатоповерхівок Рівного.

На місці події правоохоронців чекали дві доньки 76-річного дідуся. Разом з правоохоронцями прибув психолог та медичні працівники швидкої допомоги.

- Напередодні батько почав звинувачувати нас в тому, що ми без згоди переселили його в іншу квартиру, хоча в цьому будинку він проживає вже більше 30 років, - розповіла правоохоронцям старша донька.

До цього часу психічних розладів рідні за батьком не спостерігали. Однак, він хворіє на цукровий діабет і хворобу Паркінсона, через похилий вік погано чує та говорить. За призначенням лікарів дідусь приймав заспокійливі та снодійні ліки. Доньки доглядають батька по черзі щодня вже не один рік. За декілька днів до події сусіди пенсіонера знайшли його біля вхідних дверей під’їзду, він намагався покинути “нерідний” будинок, хоча по квартирі пересувався за допомогою дерев’яної палиці дрібними кроками.

- Ввечері я увійшла до квартири і побачила, що батько, перебуваючи у кухні, тримає в руках рушницю. На мою метушню в дверях він обернувся і сказав: “Що ви с…!”, та направив на мене зброю. Я встигла вискочити та зачинити за собою двері, - перелякано розповідає жінка.

Де взялися сили у старенького, невідомо. Що стало причиною такої поведінки чоловіка рідні сказати не можуть.

У ході перемовин начальника УБОЗу Анатолія Поплавського з дідусем працівники спецпідрозділів “Беркут” та “Сокіл” штурмом взяли квартиру. Кажуть, добре те, що добре закінчується. Виявилося, що рушниця була незарядженою. - Чому так довго?, - запитав пенсіонер у дочок, коли ті увійшли до квартири. Незрозуміло, що мав на увазі дідусь, ставлячи таке запитання, однак, було зрозуміло те, що самого його залишати не можна і його передали працівникам бригади швидкої медичної допомоги.

Більш того, серед повного безладу холостяцької трикімнатної квартири слідчо-оперативна група виявила повний арсенал боєприпасів. Вилучено гладкоствольну рушницю “WINCHESTER”, 87 патронів калібру 5,45 міліметрів, 45 патронів калібру 7,62 міліметра, ріжок до кулемета “Калашнікова”, три мисливських ножі, два леза довжиною 15 см та одне лезо довжиною 20 см, 94 патрони калібру 12 мм, 279 патронів калібру 5,6 мм, 14 стержнів вироблених з металу сірого кольору схожі на детонатор. Все вилучено та направлено в НДЕКЦ при УМВС.

Де взяв пенсіонер таке бойове начиння і чому його дві доньки нічого про це не знали, ніхто пояснити з них наразі не може. Доки дідусь перебуває на лікарняному ліжку міліціонери встановлюють походження речей та проводять детальну перевірку.

27.09.2012



Рівне-Ракурс №10 від 27.09.2012p. 
На головну сторінку