Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №579 від 29.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Консультація

Жива спіруліна-альгалайф

Спіруліна - це ретельно збалансований природою набір близько 2000 вітамінів (майже всі види, крім Д), 18 амінокислот, у т.ч. 8 незамінних, ненасичених жирних кислот, безліч мікро- і макроелементів, ферментів, рослинних пігментів, нуклеїнових кислот (ДНК, РНК) та інших біологічно активних речовин.

За даними Всесвітньої організації здоров’я (ВОЗ), спіруліна захищає щонайменше від 70-ти хвороб і випереджає всі відомі компоненти харчування й медичні препарати, що використовуються для оздоровлення.

Основні лікувальні та профілактичні властивості спіруліни:

1. Профілактика і лікування аліментарної (тобто, пов’язаної з харчуванням) залізодефіцитної анемії; всіх видів злоякісної анемії (у т.ч. супроводжує рак крові).

2. Спіруліна позитивно впливає на печінку: відновлює, очищує і підсилює її бар’єрні функції, тим самим більш ефективно очищуючи організм від шлаків.

3. Очищує кишківник і відновлює мікрофлору при дисбактеріозах, хронічних захворюваннях кишківника, служить для профілактики раку товстого кишківника.

4. Використовується при хронічних запальних захворюваннях, у тому числі при СНІДІ, гепатиті, туберкульозі, хронічних бронхітах.

5. Профілактика і лікування суглобів, остеохондрозу, міозитів.

6. Профілактика та лікування прогресуючої короткозорості, катаракти та інших захворювань зору, уражень сітківки ока у діабетиків.

7. У комплексному лікуванні хворих на діабет, у тому числі - в інсулінозалежних. Знижує рівень цукру. При цьому знижується доза прийнятого інсуліну.

8. Профілактика і лікування атеросклерозу та пов’язаних з ним коронаросклерозу, стенокардії, ішемічної хвороби серця, склерозу судин головного мозку, після інфаркту, інсульту, регулювання артеріального тиску у гіпо- та гіпертоніків.

9. При гіпоімунних станах, для часто хворіючих на ГРВІ (більше 4-х разів на рік) та грип, для осіб зі зниженою якістю харчування, вегетаріанцям, тим, хто на дієті.

10. Спіруліна підвищує неспецифічну резистентність організму після перенесених захворювань; в онкохворих при радіаційному ураженні клітин як загальнозміцнюючий, детоксикаційний засіб після хіміо- та радіотерапії.

11. При захворюваннях шкіри, пов’язаних з гіповітамінозом, дисбактеріозом, передчасним старінням, сухістю (наприклад, тріщини на п’ятах).

12. Прискорення процесу одужання при травмах і переломах, попередження післяопераційних і посттравматичних ускладнень.

13. Поліпшення стану шкіри, запобігання передчасному старінню, розгладження зморшок, лікування вугрового висипання.

Крім прийому всередину, рекомендуються маски зі спіруліни: наносять на обличчя на 20 хвилин, потім змивають теплою водою. Курс 7-10 днів.

У спіруліні міститься:

• у 6 разів більше протеїну, ніж в яйці;

• у 7 разів більше кальцію, ніж в молоці (допомагає здоровій кістковій системі в організмі людини);

• у 3 рази більше вміст вітаміну Е, ніж у паростках пшениці;

• у 3-5 разів більше хлорофілу А, ніж у люцерні, яка до цього вважалася рекордсменом;

• у 100 разів більше заліза, ніж у яблуках, редисці, капусті, в 58 разів більше заліза, ніж шпинат-сирець і у 28 разів більше, ніж сира яловича печінка. У 10 г спіруліни міститься 80% денної норми заліза, це більше, ніж у кропі і пивних дріжджах;

• спірулінa має найвищий протеїн (60-70% білка); набагато більше, ніж тварини та рибна плоть (15-25%), соя (35%), сухе молоко (35%), арахіс (25%), яйця (12%), зерна (8-14%) або незбиране молоко (3%);

• у 10 грамах водорості засвоюваного протеїну (білка), стільки ж, скільки в кілограмі яловичини, а бета-каротину - як у 10 кілограмах сухої моркви!

• бета-каротин (в 15 разів більше, ніж у моркві і обліписі);

• за поживною цінністю натуральна спіруліна у десятки разів перевершує такі цінні продукти, як ікра лососевих і осетрових риб, перепелині яйця, м’ясо молочних телят;

• у 1 грамі натуральної спіруліни міститься життєво важливих поживних речовин у засвоєній формі більше, ніж у 40 грамах телятини. При цьому, як відомо, будь-яке м’ясо, поряд з його поживністю, зашлаковує організм, в той час як спіруліна очищує його від шлаків і токсичних речовин. Такими властивостями володіє не кожна спіруліна, а тільки натуральна цільна жива;

• за вмістом вітаміну В12 мікроводорость випереджає всіх своїх натуральних суперників. Його в 3 рази більше, ніж у печінці. Так, у 10 г спіруліни міститься три (!) денні норми вітаміну В12.

29.11.2012



Рівне-Ракурс №10 від 29.11.2012p. 
На головну сторінку