Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №584 від 03.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#12.12.12

Новорічним сюрпризом став Андрійко

Покинута напризволяще дорожня сумка на вікні Рівненської обласної дитячої лікарні привернула увагу жінки, яка проходила коридором поряд. Коли зазирнула всередину - обімліла: на купці дитячих речей тихенько сопіла дитинка, а поряд записка: “Його звати Андрій. Народжений 12 грудня 2012 року. Простіть мене люди... прости мене, мій синочку...”

- Хлопчика знайшли у переході між поліклінікою та приймальним відділенням, - коментує начальник ВКМСД Рівненського міськвідділу Олена КРАВЧУК. - Поряд із малечею залишили також набір дитячих речей, а саме трохи одягу, комбінезон, упаковку дитячих підгузників та суміш для харчування. Дитинка була охайно одягнута та доглянута.

- Його залишили саме в тому місці, де були впевнені, що хлопчик буде забезпечений усім необхідним, - розповів завідувач відділення дитячої патології РОДЛ Олександр ШЕВЧУК. - Стан здоров’я дитинки задовільний, малюк непогано поводиться, добре їсть.

Після проведення усіх обстежень та оформлення відповідних документів, маленького Андрійка за рішенням міської ради переведуть до дитячого будинку.

Малюка до лікарні принесли свідомо, його не залишили замерзати на вулиці чи неподалік сміттєвих баків.

- Важко говорити про причини, через які мати залишила синочка, так само, як і важко давати оцінку її діям, - підсумував Олександр Шевчук.

Мати Андрійка у записці повідомила, що вона не має можливості виховувати дитину і, більше того, їй навіть нікуди разом із ним іти... А ще дуже просила, щоб його віддали у хорошу сім’ю, де чужі люди замінять йому рідню. Можливо, колись Андрій таки відшукає маму. Та це уже покаже час. Однак, так чи інакше, точно варто подякувати їй хоча б за те, що дозволила хлопчикові вижити.

03.01.2013



Рівне-Ракурс №10 від 03.01.2013p. 
На головну сторінку