Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №585 від 10.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Продовжуючи тему

АЗС однаково буде

АЗС однаково буде

Міська влада Рівного програла суд у справі щодо розірвання договору оренди землі з фірмою “Агата” і це вже другий раз поспіль.

Програвши суд першої інстанції, влада Рівного має право подати апеляцію. Судове засідання, на якому розглядатимуть долю іншої земельної ділянки - на вулиці Басівкутська, на якій фірма “Агата” теж хоче збудувати АЗС, відбудеться у середині січня. Мешканці Басового кута, під чиїми вікнами має вирости заправка, уже більше року цілодобово охороняють цю земельну ділянку.

Одні хочуть продавати пальне, а інші прагнуть, щоб їхнім дітям було де гратися та гуляти. Ось вже декілька років тривають суперечки за земельну ділянку на вулиці Соборна,420. Мешканці вищезазначеної вулиці, у дворі яких незабаром може з’явитися автозаправна станція, вирішили боротися із забудовниками.

Третього січня 2013 року рівняни знову прийшли в Господарський суд Рівненської області з вимогою не допустити будівництво автозаправної станції в місті Рівне на Соборній. На вимогу представника Рівнеради справу розглядала колегія суддів Господарського суду.

На початку засідання депутат Рівнеради Олександр Лащук вніс клопотання про залучення його в якості третьої сторони, що дозволило б брати участь депутатові в судових дебатах. Проте, в чергове судді зробили незаконне виключення і відхилили клопотання Олександра Лащука. Після того, юрист Рівнеради внесла клопотання перенести судове засідання у зв’язку з розглядом звернення Олександра Лащука в правоохоронні органи з приводу незаконного оформлення права власності Комунальним підприємством “Рівненське міське бюро технічної інвестиції” на незавершене будівництво нерухомого майна АЗС на вул.Соборна,420 для ПП “Агата”.

Варто наголосити, що цей факт узаконення неіснуючого майна був основою доказової бази нафтової компанії. Проте і на це клопотання суд не зреагував і після нетривалих дебатів прийняв рішення на користь будівництва АЗС. Таким рішенням суд дозволив оренду земельної ділянки 14 сот. за 125 грн. у місяць для побудови заправки і нівелював рішення Рівнеради від 26 червня 2012 року внесене Олександром Лащуком про припинення права оренди земельної ділянки для ПП “Агата”.

- Люди зрозуміли, що рішення суду є незаконним і поспішним. Мене єдиного позбавили права брати участь у судових дебатах, хоча і був автором рішення Рівнеради про припинення права оренди землі і про проведення громадських слухань, і організатором збору підписів та акцій протесту. Судді злякались юридично вмотивованих аргументів. Прокуратура відмовилась розглядати питання цієї земельної ділянки і перекинула скаргу на УМВС. Сьогодні, 4 січня, мав зустріч з правоохоронцями з вимогою порушення кримінальної справи проти чиновників, котрі узаконили незавершене будівництво АЗС. Якщо вдасться скасувати цей незаконний “папірець”, то громада може виграти апеляцію, - зазначає депутат Олександр ЛАЩУК.

Нагадаємо, що боротьба за дитячий спортивний майданчик на вулиці Соборна,422 триває з квітня 2011 року. Впродовж цього часу відбулися громадські слухання, під час яких громада Ювілейного виступила проти такого будівництва. Незважаючи на це, забудовник розпочав будівництво. Після масових акцій протесту, звернень до прокуратури та мера, збору підписів проти будівництва влада таки дослухалася до волі громади і згодилася розірвати договір оренди землі з ПП “Агата”.

10.01.2013



Рівне-Ракурс №10 від 10.01.2013p. 
На головну сторінку