Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №587 від 24.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Нові голови

Указом Президента України три райони нашої області отримали нових керівників.

Так, Рокитнівську райдержадміністрацію очолив Віктор Рудницький. Донині він працював заступником голови Рокитнівської РДА. Головою Радивилівської райдержадміністрації призначили Анатолія Грисюка, який донедавна займав посаду директора ТзОВ “Радивилівмолоко”. Михайло Волинець, який до цього працював начальником відділу у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, очолив Корецьку райдержадміністрацію.

Готуємося до виборів

Навесні цьогоріч жителі Рівненської області обиратимуть п’ятьох депутатів до обласної ради.

Окрім того, виборчий процес чекає і на мешканців Кузнецовська. Обранець від цього краю Михайло Колісниченко помер торік навесні. З Демидівського, Гощанського, Костопільського районів та з міст Рівне і Кузнецовськ до ОВК вже надійшли документи на виділення коштів для проведення виборів, але в обласному бюджеті їх немає. Тому як вихід із ситуації - в ОВК готують звернення до Верховної Ради, аби казна держави оплатила довибори на Рівненщині.

Нагадаємо, Олег Осуховський, Микола Сорока, Микола Кучерук та Юрій Благодир прийняли присягу до Верховної Ради і відтепер, згідно з чинним законодавством, не можуть поєднувати два мандати.

Будуть гроші

Наша область може отримати гроші ЄС для співробітництва з Білоруссю.

Це стане можливим у рамках програми “Підтримка регіонального співробітництва країн Східного партнерства”. Наразі вже здійснюється оцінка потреб та спроможностей зацікавлених сторін щодо транскордонного співробітництва між Україною і Білоруссю. Рівненщина в числі п’яти областей, які можуть брати участь у проекті від України. За умовами співфінансування від громади потрібно лише 20% вартості проекту. Левову частку - 80% фінансового забезпечення бере на себе Європейська комісія.

Набудували на півтора мільярди

Саме на таку суму виконали робіт торік будівельники області.

Порівняно з позаминулим роком будівництво зросло більш ніж на сорок три відсотки, повідомляє управління статистики. Найбільше зростання відбулося у містах Рівне та Острог, Здолбунівському, Костопільському і Дубровицькому районах.

Загалом мова йде про будівництво нежитлових будівель та інженерних споруд.

Отримали візки

На Рівненщині люди з особливими потребами отримали більше тисячі індивідуальних візків. Найбільше безкоштовних колісних крісел передали жителям обласного центру, а також Рівненського, Сарненського та Володимирецького районів. Всі засоби реабілітації виготовляли під конкретну людину, враховуючи її вагу, зріст, потреби, а також рекомендації медиків і реабілітологів. Коштує такий засіб пересування від тисячі до тридцяти тисяч гривень.

24.01.2013



Рівне-Ракурс №10 від 24.01.2013p. 
На головну сторінку