Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №587 від 24.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Наркотики

Завалили хати опієм

Завалили хати опієм

Значні запаси наркотичної сировини та засоби для виготовлення опію знайшли під час санкціонованого обшуку осель двох жителів Рівненської області працівники міліції Житомирщини. За цінами чорного ринку вартість вилученого становить 400 тисяч гривень.

Перевірка оперативних відомостей, підтверджена відповідною ухвалою суду, привела працівників сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Новоград-Волинського міськвідділу міліції в одне з сіл Рівненської області, що межує з Житомирщиною. Під прицілом правоохоронців опинилися два будинки, в яких проживають раніше судимі місцеві мешканці.

До вкрай занедбаного помешкання одного з них - 35-річного чоловіка - працівники підрозділу БНОН завітали надвечір. У захаращеній всіляким непотребом оселі правоохоронці без особливих зусиль віднайшли конкретні сліди, що красномовно свідчили про діяльність господаря: медичні шприци із залишками речовини темно-коричневого кольору, ватні тампони, бідон, плитку та м’ясорубку - усе з нашаруваннями тієї ж речовини.

Під час подальшого обшуку на території подвір’я міліціонери таки віднайшли доволі оригінальну схованку, де господар домоволодіння зберігав ще й наркотики.

У двох пакетах, що були ретельно приховані, виявилося близько 1 кілограма подрібнених коробочок маку, розфасованих у 22 поліетиленові пакети, а також 8 півлітрових пляшок, частково наповнених рідиною, що за зовнішніми ознаками схожа на ацетильований опій.

У домогосподарстві іншого 41-річного жителя цього ж села правоохоронці також провели санкціонований обшук, у результаті якого за пічною заслінкою було виявлено та вилучено близько 300 грамів аналогічної наркосировини, поміщеної у два поліетиленові пакети, а також декілька медичних шприців із характерними залишками.

За словами начальника ВБНОН УВС України в Житомирській області Андрія СТРУПИНСЬКОГО, за цінами чорного ринку вартість вилучених наркотичних засобів становить близько 400 тисяч гривень. Наразі все направлено на експертне дослідження. Щодо обох жителів Рівненської області, то вони офіційно перебувають на обліку в якості наркозалежних.

24.01.2013



Рівне-Ракурс №10 від 24.01.2013p. 
На головну сторінку