Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №604 від 23.05.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Святкування

Рівненщина наблизилася до Європи

Рівненщина наблизилася до Європи

Вже 6­й рік поспіль місто Рівне крокує до Європи. Відчути себе повноправними членами, якщо не Євросоюзу, то хоча б мандрівниками у цьому напрямку, мали змогу всі рівняни, які 18 травня долучилися до святкування “Дня Європи” у Рівному та області. У більшості населених пунктів краю з цього приводу пройшли урочистості.

У Сарнах на центральному майдані було встановлено прапор Євросоюзу. З цього приводу городян привітала польська делегація та працівники апарату Представництва ЄС в Україні.

Користь від перебування іноземних делегацій, які прибули з нагоди відзначення Дня Європи на Рівненщину, незабаром повинні відчути мешканці області.

Минулого тижня обласний центр приймав гостей з Радомщанського повіту (Польща). Делегація побувала на багатьох об’єктах Рівного та взяла участь в урочистостях з нагоди відзначення “Дня Європи”.

Свято розпочалося з ходи центральною вулицею міста представників шкільних євроклубів у супроводі художніх колективів міста Рівного, не обійшлося і без участі іноземних гостей. Необізнані рівняни могли подумати, що в “Європейському параді” брали участь школярі з різних країн Європи, адже делегації йшли під іноземними прапорами, а учасники були одягнені в різноманітні національні костюми. Проте, як виявилося, в ході були задіяні лише місцеві діти ­ учасники шкільних європейських клубів, національних товариств та общин Рівненщини.

На Майдані Незалежності розташували “Європейське містечко”, яке складалося з національних майданчиків держав­членів Євросоюзу та інших європейських держав.

Святкова програма, як зав­жди, була організована на високому європейському рівні. Пісні у виконанні музичних колективів чергувалися з запальними народними танцями європейських країн. Поруч розташувалася виставка виробів народних умільців.

Думки виступаючих на майдані керівників міста та іноземних гостей збігалися в одному ­ місто Рівне цілком може претендувати на статус культурного європейського містечка. Під час виступів городянам повідомили, що в результаті перемовин із міською владою досягнуто домовленості про можливість рівненських дітей навчатися в Польщі. Окрім того, керівник делегації Роберт Закшевський наголосив, що рівняни вже досягли того рівня, щоб їх заслужено вважали європейцями.

Користуючись нагодою, мер Рівного Володимир Хомко вручив дітям­переможцям Європейської олімпіади відповідні дипломи.

Іноземні гості були приємно вражені виступами місцевих творчих колективів, особливо дитячих, які буквально полонили своєю майстерністю та артистизмом всіх присутніх. Про це безпосередньо члени іноземної делегації розповіли кореспонденту “Рівне­Ракурс”.

23.05.2013Ярослав ТАРАСЕНКО,Олекса ГОСТРОЗІР



Рівне-Ракурс №10 від 23.05.2013p. 
На головну сторінку