Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №604 від 23.05.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У посиленому режимі

Охорона громадського порядку:позитив та прорахунки

Охорона громадського порядку:позитив та прорахунки

Після завершення травневих свят в Управлінні громадської безпеки (далі УГБ) УМВС України в Рівненській області підбили підсумки щодо охорони громадського порядку під час урочистостей.

Під час охорони громадського порядку святкувань спостерігались як позитивні, так і негативні моменти. Приміром, першого травня пріоритетною була охорона громадського порядку під час проведення демонстрації. Нині утворена ініціативна група, яка проводила акцію під назвою “монстрація”. Вони вибрали одне місце ­ майдан Незалежності, тож ми зустрілися як з комуністами, так і з активістами “монстрації”. Для того, щоб запобігти сутичкам та зіт­кненням, попросили їх толерантно провести акцію водному місці.

Під час великодніх свят основна увага міліції була зосереджена на те, щоб не допустити конфліктів у культових спорудах, де мали проходити почергові богослужіння. На рівні керівництва Управління було проведено зустрічі з керівниками даних єпархій, а на місцях начальники територіальних підрозділів зустрілися з усіма священиками нашої області. Окрім того, це стало гарною можливістю просто поспілкуватися, адже, крім охорони громадського порядку, під егідою начальника Управління правоохоронці за власні кошти встановили сигналізацію у більш як 60 церквах Рівненщини, не ділячи на конфесії. Священнослужителі стверджували, що міліція не лише дбає про охорону громадського порядку, але і вживає заходів для недопущення крадіжок з культових споруд.

Під час святкування Дня Перемоги правоохоронці зробили ставку на те, щоб забезпечити громадський порядок, адже було задіяно велику кількість людей, військову техніку тощо. До того ж за декілька днів до Дня Перемоги під цілодобову охорону було взято меморіальні комплекси та пам’ятники.

Що стосується охорони громадського порядку під час поминальних днів, то, працюючи у цьому напрямку, ми зустрілися з усіма керівниками комунальних підприємств, які відповідають за кладовища. Дільничні інспектори обстежили цвинтарі. Також у цей час, за вказівкою начальника Управління, було проведено операцію “Метал”. Вона передбачала таку профілактичну функцію, як виявлення незаконних пунктів прийому металобрухту та спілкування з власниками пунктів, які працюють легально. Домовленість була така, щоб попереджувати міліцію, коли до них будуть приносити метал із кладовищ. І це дало свої результати. Правоохоронці по області із двох зареєстрованих фактів крадіжок металу з кладовища затримали двох підозрюваних у злочинах.

Акція “Вставай, Україно!” у нашому місті відбувалась 10 квітня. Завершальний етап заходу відбувся у столиці 18 травня. У Рівному аналогічна акція не проводилась, бо усі громадяни, які виявили бажання стати учасниками акції у столиці, безперешкодно туди дісталися.

День Європи. Враховуючи те, що це питання чи не найактуальніше в Україні, тому що вирішується питання щодо вступу України до Європейського союзу, це дуже важливий захід. І мені вдвічі приємно, що День Європи став своєрідним фінішем усіх травневих свят. А якщо дивитись по тому, як спрацювала міліція, а від нас вимагається забезпечення охорони громадського порядку і недопущення порушень Закону про проведення цих заходів, то я вважаю, що міліція спрацювала добре. Адже ми прямуємо у Європу, а тому ті стандарти, які є там, повинні вживатися і у нас. Саме тому ми хочемо показати, що ми шануємо стандарти Європи і робимо усе можливе, щоб вони прижились і в Україні. А міліція при цьому забезпечуватиме те, що від неї вимагається як від правоохоронного органу.

23.05.2013Олексій ЛОЗЯН, начальник УГБ УМВС України в Рівненській області



Рівне-Ракурс №10 від 23.05.2013p. 
На головну сторінку