Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №621 від 19.09.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Спорт для всіх

Сімейні перегони

Минулої суботи в парку Шевченка відбувся міський відбірний етап спортивно­інтелектуальної гри “Сімейні перегони”, який проводив міський центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” разом із міським управління у справах сім’ї, молоді та спорту. За право взяти участь в обласних іграх змагалися три родини. У складі команд було по двоє дітей та двоє батьків, які змагалися у вмінні розкладати палатки, естафетах, відповідали на запитання вікторини. Переможцями відбірного туру стала команда родини Вавулічів, яка представляла ЗОШ №18.

Директор РМЦФЗ “Спорт для всіх” Валерій ГЛАДКОВ розповів: “Наша організація регулярно влаштовує спортивно­масові заходи серед різних верств населення в місцях масового відпочинку. Таким чином ми популяризуємо здоровий спосіб життя та створюємо умови для гарного настрою в усіх вікових групах. Цьогорічні “Сімейні перегони”, які проводяться у вересні кожної неділі, діляться на три етапи. Перший етап у першу неділю вересня відбувався на базі шкіл, підліткових клубів, до програми входили кілька конкурсів та вікторина з запитаннями для дітей. На другому етапі, який відбувся сьогодні, брали участь команди, в яких, окрім двох дітей, змагалися й дорослі. Команда може складатися з будь­яких родичів ­ скажімо, одна власна дитина та племінник чи племінниця родини. На цьому етапі команди беруть участь у вікторині із запитаннями на туристичну тематику. Змагаються на швидкість у збиранні­розбиранні палатки, у транспортуванні пораненого на місцевості, беруть участь у естафеті “купини” ­ це нібито пересування по заболоченій місцевості. Відбір на цьому етапі відбувається в місті та по області. Особливості цьогорічного відбору в тому, що вперше такі заходи наближені до реальних змагань та проводяться на повітрі в лісовій зоні парку відпочинку. У наступну неділю відбудуться обласні змагання серед районів та міст, куди й потрапить сьогоднішній переможець міського етапу команда родини Вавулічів. Загальних відбіркових етапів буде шість, вони пройдуть з вересня по квітень. А тоді переможець від області потрапить до “суперфіналу”, який відбудеться в травні­червні наступного року”.

Переможці міського етапу родина Вавулічів розповіли, що не очікували на перемогу у відбірному турі. Спеціально до змагань не готувалися, адже усі й так активно займаються спортом. Діти віком 10 та 12 років займаються у спортивних секціях, ходять на плавання. Родина полюбляє велосипедні прогулянки учотирьох. Для такого задоволення поступово виділялися кошти з сімейного бюджету на прид­бання велосипедів, але справа того варта, адже такі мандрівки не лише зближують родину, а й загартовують здоров’я.

19.09.2013Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 19.09.2013p. 
На головну сторінку