Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №623 від 03.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Шахрайство

На ті ж “граблі” вкотре наступають мешканці Рівненщини

Практика свідчить, що шахраї й надалі продовжують ошукувати літніх людей, які проживають самотньо або залишились без близьких родичів, щоразу придумуючи нові приводи.

Підтвердженням цьому служить випадок, який трапився на території Радивилівського району. Прикро те, що старенькі, будучи обізнаними із сумною статистикою подібних випадків, через свою наївність та довірливість, все­таки потрап­ляють у тенета злочинців.

Так, в обідню пору до 78­річного мешканця одного із сіл Радивилівського району з проханням обміняти іноземну валюту на гривні, звернувся невідомий громадянин, який розповів, що його друг потрапив у дорожньо­транспортну пригоду, і щоб владнати, як­то кажуть, “питання на місці”, необхідно терміново заплатити гроші в гривнях, а в них лише тисяча доларів. Окрім того, незнайомець попросив дідуся відчинити браму, щоб він, на деякий час, залишив у дворі непрацюючий автомобіль та ще й пообіцяв за це доплатити.

На тих радощах пенсіонер виніс та віддав чоловіку вісім тисяч гривень, а той, взявши гроші та сівши в автомобіль, натиснув на газ і тільки його й бачили, залишивши дідусеві на згадку ­ портмоне з міфічною іноземною купюрою, мочалкою та салфетками, яке літній чоловік наважився відкрити лише через шість днів, адже ще мав надію, що незнайомий чоловік повернеться.

Цю подію внесено до реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Міліція вкотре застерігає довірливих громадян про необхідність бути обачними при отриманні пропозиції вирішити питання шляхом передачі певної суми грошей.

Не впадайте в паніку, не поспішайте віддавати гроші. Обов'язково зв’яжіться з тими, кого знаєте. Негайно звертайтеся до правоохоронних органів за номером “102”. Запам’ятайте!!! На користь шахраїв грають два чинники: страх і раптовість. Не піддавайтеся на провокації!!!

03.10.2013



Рівне-Ракурс №10 від 03.10.2013p. 
На головну сторінку