Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №626 від 28.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як виправити кулінарні помилки

Часто при готуванні ми припускаємося різноманітних помилок ­ дещо пересолили чи не доварили, наприклад. Що ж робити ­ викидати невдалу страву та починати спочатку? Це не обов’язково, адже ситуацію можна врятувати. Ми розкажемо вам, як виправити кулінарні помилки!

М’ясо надто жорстке

Як виправити? Порізати м’ясо дрібними шматками та потушкувати.

Як запобігти? Стежити за температурою, при якій готуєте м’ясо. Вогонь має бути невеликий. І не потрібно готувати страву довше, ніж вказано в рецепті, інакше ризикуєте пересмажити.

Їжа жирна і без хрусткої скоринки

Як виправити? Позбутися зайвого жиру можна, якщо викласти продукти на серветки. А ось досягти появи скоринки вже не вдасться.

Як запобігти? Потрібно пам’ятати, що олія має бути розігріта, перш ніж ви почнете смажити. Також потрібно слідкувати за співвідношенням розміру сковорідки та кількістю продуктів ­ між шматками має бути достатньо місця. Окрім того, не варто накривати кришкою продукти, які хочете обсмажити до появи скоринки.

Їжа підгоріла

Як виправити? Підгорілі місця зрізати ножем. Накрити посуд, в якому готували, мокрим рушником ­ він вбере горілий запах.

Як запобігти? Щоб їжа не підгоряла, необхідно стежити за часом та температурним режимом. А також використовувати посуд із товстими стінками та дном.

Макарони злиплися

Як виправити? Додати до макаронів рослинну олію. А на стіл подати з соусом.

Як запобігти? Макарони злипаються, якщо варити їх в надто малій кількості води чи якщо класти в недостатньо гарячу воду, тому необхідно стежити за цими пунктами. Також під час варіння можна долити в каструлю рослинну олію. А ще краще брати макарони з твердих сортів пшениці ­ вони краще тримають форму.

М’ясо сире в середині та пересмажене зовні

Як виправити? Покласти м’ясо в духовку досмажуватися при температурі не більше 1800С (а краще менше).

Як запобігти? Наступний раз смажити м’ясо на невеликому вогні або тушкувати

Паніровка не тримається на м’ясі

Як виправити? Запанірувати заново, але спочатку обваляти м’ясо в борошні, потім в яйці, потім в панірувальних сухарях.

Як запобігти? Запаніроване м’ясо покласти в холодильник на півгодини ­ паніровка стане твердою та холодною і не буде осипатися. Пам’ятайте, що класти м’ясо в паніровці потрібно лише на добре розігріту сковорідку з олією.

Олія на сковорідці шкварчить та бризкається

Як виправити? Додати до олії дрібку солі.

Як запобігти? Слідкуйте, щоб сковорідка перед тим, як ви наллєте олію, була чиста та суха. Не кладіть на сковороду мокрі продукти або використовуйте оливкову олію холодного віджиму ­ вона бризкається значно менше, ніж соняшникова.

Заморожені продукти наполовину відтаяли

Як виправити? Овочі та фрукти можна заморозити знову. А ось рибу та м’ясо необхідно негайно приготувати або викинути ­ ці продукти не можна піддавати повторному заморожуванню та розморожуванню.

Як запобігти? Слідкувати за температурним режимом в морозильній камері.

Гарнір надто гострий

Як виправити? Збільшити об’єм продуктів ­ додати все крім перцю та перемішати. Можна також додати окріп.

Як запобігти? Спочатку додавати до страви лише половину спецій та обов’язково пробувати. І тільки якщо перцю замало, додавати ще потрошку.

Соус надто рідкий

Як виправити? Додати трошки борошна, яке заздалегідь підігріти на сковорідці. Або додати крохмаль.

Як запобігти? Наступний раз додавати менше рідини чи більше компонентів.

Ці прості поради підкажуть господиням, як виправити кулінарні помилки, а головне, як їх більше не допускати.

Готуйте із задоволенням!

28.10.2013



Рівне-Ракурс №10 від 28.10.2013p. 
На головну сторінку