Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №627 від 31.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сесія

В облраді на одну фракцію поменшало

На початку пленарного засідання вісімнадцятої сесії Рівненської обласної ради голова облради Юрій Кічатий повідомив про заяви щодо змін у складі фракцій. Члени фракції “Фронту змін” ­ Михайло Кириллов, Вадим Сидорчук та Віктор Ольховик ­ написали заяви про входження до фракції “Батьківщина”. Таким чином фракція “Батьківщина” тепер налічує 18 депутатів, а новим керівником фракції став Михайло Кириллов.

Також надійшла заява від депутата обласної ради Степана Молчана про вихід із фракції ВО “Свобода”, і тепер він став позафракційним депутатом. А “свободівців” в обласній раді залишилось четверо ­ Олексій Бучинський, Андрій Котельник, Віктор Кривун та Сергій Лучанін.

Під час пленарного засідання вісімнадцятої сесії депутати Рівненської обласної ради розглянули та прийняли рішення із 74 питань порядку денного.

Серед них 23 депутатські запити на засіданні були затверджені відповідними рішеннями та будуть спрямовані за призначенням.

Також обласні обранці прийняли 9 рішень щодо затвердження обласних галузевих програм та внесення змін до них. Затверджено три нові регіональні Програми:

­ Цільова програма створення та ведення містобудівного кадастру в Рівненській області на 2013­2017 роки;

­ Обласна цільова соціальна програма підтримки сім’ї до 2016 року;

­ Програма розвитку футболу в Рівненській області на 2013­2016 роки.

На засіданні депутати розглянули та прийняли 29 рішень, які стосуються управління обласним комунальним майном. Зокрема затверджено 9 статутів та положень комунальних підприємств та закладів і внесено зміни до окремих із них, підтримано 6 рішень щодо відчуження будівель обласної комунальної власності та ін.. Правда, депутати фракції “Батьківщина” відмовилися голосувати за відчуження, але у відповідь почули запевнення, що їхні побоювання марні. Проте, судячи з результатів голосування, в їхніх рядах не по всіх питаннях була єдність.

Окрім того депутати облради підтримали клопотання щодо нагородження 11 наших земляків Почесними грамотами та Грамотами Верховної Ради України. Особливо бурхливо обговорювалoся клопотання щодо нагородження голови міської ради Володимира Хомка. Проти виступили депутати­“свободівці”, але до їхніх закидів інші депутати не дослухалися. На захист свого керівника виступила його заступник, депутат обласної ради від Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” ­ Галина Кульчинська.

А на завершення засідання вісімнадцятої сесії обласної ради було підтримано 6 звернень до центральних органів влади, які стосуються актуальних сфер життєдіяльності.

Звернення до Верховної Ради України та Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Генрика Літвіна щодо ухвалення Сеймом та Сенатом Республіки Польща резолюції до 70­річчя Волинської трагедії.

Звернення до Кабінету Міністрів України щодо можливої відміни пільгових режимів оподаткування сільгосптоваровиробників.

Звернення до Верховної Ради України щодо передачі повноважень зі здійснення державної реєстрації договорів оренди земельних ділянок Держземагенству.

Звернення до Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, щодо внесення змін до Постанови НКРЕ від 13.09.2012 року №1183 “Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню” та від 17.01.2013 року №32 “Про затвердження Правил приєднання електроустановок до електричних мереж”.

Звернення до Верховної Ради України щодо внесення змін до чинного законодавства України в частині реклами та продажу алкогольних напоїв.

Останнє звернення, внесене до порядку денного за ініціативи Михайла Кириллова та опрацьоване і узгоджене під час засідання всіма фракціями.

Звернення до Президента України, Прем‘єр­міністра України та Голови Верховної Ради України щодо підписання Угоди про асоціацію з ЄС та прийняття євроінтеграційних законів.

31.10.2013Георгій ПАВЛОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 31.10.2013p. 
На головну сторінку