Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №627 від 31.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пікетування

Хто ж господар?

Хто ж господар?

У середу 30 жовтня о 10:30 відбулося пікетування офісу асоціації "Рівнеагробуд", яка, на думку мешканців відомчої багатоповерхівки на вулиці Соборна, 257, не хоче передавати аварійний будинок на баланс міста, виділяти кошти на його відновлення та постійно переховується. Спочатку пікетувальники очікували на вулиці, а депутати міськради від ВО “Батьківщина” Нестерук і Конощук пройшли в кабінет голови асоціації "Рівнеагробуд" Сергія Новосада. Останній відмовився виходити на вулицю до людей, натомість запропонував альтернативне рішення ­ запросити і пікетувальників, і представників преси, яких теж зібралося чимало, до свого кабінету. З появою преси і мешканців будинку розпочалася перепалка між пікетувальниками і керівником асоціації.

Так, голова асоціації "Рівнеагробуд" Сергій Новосад намагався довести мешканцям будинку, що він не має права вирішувати питання про передачу будинку у комунальну власність міста через те, що свого часу було рішення про передачу ВАТ “Полісся”, і цьому є підтверджуючий акт. Окрім того, є вже мешканці, які приватизували квартири, на що отримали дозвіл БТІ. Але згодом змінилося законодавство і зараз передати квартири у власність мешканцю можна лише за ринковою вартістю.

Проте такі пояснення явно не задовольняли мешканців будинку. Вони перекрикували один одного, намагаючись довести свою правоту. Так тривало б і далі, але до розмови втрутився депутат Рівнеради Олександр Нестерук, який висловив пропозицію, щоб Сергій Миколайович зібрав всіх причетних і вирішив з ними питання стосовно балансоутримувача. І разом із тим запевнив пікетувальників, що відстоюватиме їхні позиції до кінця. Отже, взято, як кажуть у спорті, тайм­аут до понеділка.

Ось як прокоментував ситуацію депутат Рівнеради Олександр НЕСТЕРУК:

­ У людей накипіло. По­перше, на сьогоднішній день не визначено, кому належить цей будинок, хто є його балансоутримувачем. По­друге, відбувається захоплення квартир рейдерським способом. Людей виселяють, не попереджують, що це, можливо, була в ті роки службова квартира. У мешканців за цей час народилися діти, внуки, і зараз складається таке враження, що їх просто звідти, вибачте мене, викидають, тому що це вигідно якимось там дочірнім підприємствам, які входили в “Мехагробуд” чи в "Рівнеагробуд". І третє, це те, що будинок знаходиться в напіваварійному стані. Дах протікає. До речі, я допоміг зробити дах мешканцям, бо вся квартира була вкрита грибком. Ліфт у цьому будинку не працює майже 20 років. Добре, що люди за власний рахунок зробили ремонт у під’їзді. Ось такі проблеми.

Для того, щоб справа зрушила з місця, потрібно дізнатися, хто є балансоутримувачем. Після цього буде подання на міського голову, і я, як депутат, із своїми колегами буду ініціювати прийняти цей будинок у комунальну власність.

Сьогодні з головою асоціації "Рівнеагробуд" Сергієм Новосадом ми домовилися, що він зустрінеться з начальниками дочірніх підприємств. До понеділка вони мають визначитися і підготувати звернення до міського голови про прийняття в комунальну власність будинку на Соборній, 257.

Після цього свою точку зору висловила мешканка однієї з квартир на Соборній, 257, один із членів ініціативної групи:

­ Це рейдерське захоплення будинку. Людей виселяють, виносять з помешкання унітази, лічильники і таке інше. Що стосується особисто моєї квартири, то виходить так, що Юрій Тимощук повинен зібрати загальні збори колективу і вирішити питання передачі квартири в мою власність. Є така інформація, що він ці збори збирати не хоче, і чи будуть вони зібрані до Нового року ­ відповіді дати не може. Щойно я його зустріла на сходах, і він мені знову ж таки повідомляє, що я в нього не була, заяви на передачу житла йому не писала, хоча він особисто її підписував. Окрім того, щоб зареєструвати квартиру в новому реєстрі, я особисто проплачувала гроші. Тепер йому залишається лише передати її мені у власність. Але він не хоче це робити, не збирає збори і взагалі нічого робити не збирається. Три квартири вже захопили рейдерським способом, тобто в трьох уже люди не живуть, а ще в одній не відкривають двері, там нікого немає. Ці чотири квартири з тих 13, які не були приватизовані.

Георгій ПАВЛОВСЬКИЙ

P.S. Чим завершиться розмова? Чи зберуться засновники? Чи визначаться, хто все ж таки балансоутримувач? Яким чином буде вирішено питання? Про це ми дізнаємось наступного тижня. А поки що в цій ситуації залишаються одні знаки запитання.

31.10.2013



Рівне-Ракурс №10 від 31.10.2013p. 
На головну сторінку