Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №630 від 21.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Поради кулінара

• Не використовуйте неспілі, тверді авокадо ­ вони не смачні!

• Авокадо в жодному разі не можна кип’ятити ­ плід отримує гіркий смак!

• Щоб авокадо не губив привабливий й апетитний вигляд, розрізану м’якоть плоду, відразу після очищення необхідно збризнути лимонним соком, інакше вона матиме коричнюватий відтінок.

• При покупці карри звертайте увагу на те, щоб приправа була гарної якості. Приправа низької якості призведе до значних втрат гостроти блюда.

• Салат зі спаржі має найбільш витончені й виражені смакові характеристики безпосередньо в період збору спаржі (серпень­місяць).

• У процесі готування голландського соусу піну, яка утвориться при розтоплюванні вершкового масла, варто обов’язково видаляти, щоб соус вийшов однорідним.

• Мус швидкого готування є відмінною начинкою для невеликих тістечок, кондитерських кошиків і бісквітних рулетів.

• До блюда із хвоста морського чорта з овочами на стіл подають багет й келих рожевого вина.

• Якщо блюдо потрібно приготувати швидко, а у Вас немає свіжих помідорів, можна використати консервовані томати.

• Під час готування різотто, за ним потрібно пос­тійно слідкувати. Як тільки рідина почне закипати, підлийте гарячий бульйон.

• Якщо Ви готуєте шоколадний мус, використайте шоколад вищого сорту.

• Щоб вершки добре збивалися, їх треба остудити, протримавши в холодильнику біля трьох годин при температурі 7°С.

• Щоб квасоля була м’якою, її треба попередньо замочити.

• Піну, яка утвориться при розтоплюванні вершкового масла, варто видаляти, щоб голландський соус вийшов однорідним.

• Щоб бульйон був чистим, добавте не гарячу воду, а холодну або лід.

• Якщо вам потрібно відчистити жир зі сковороди, вимокніть його товстою серветкою.

21.11.2013



Рівне-Ракурс №10 від 21.11.2013p. 
На головну сторінку