Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №635 від 26.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Абетка здорового харчування

Манго

Манго

Окрім вітаміну С, в плодах манго багато вітамінів групи В.

Є вітамін Е. А цей вітамін володіє іммуностабілізуючими і протирадіаційними властивостями. Нормалізує жировий, білковий і мінеральний обміни в організмі.

Манго калорійне в порівнянні з іншими фруктами ­ 70 ккал. У манго багато глюкози, а це додаткова енергія організму. Трудоголікам корисно зранку випивати стакан соку манго для підтримки працездатності. Окрім того, на думку багатьох фахівців, свіжий сік манго є хорошим засобом профілактики атеросклерозу, оскільки він зміцнює стінки судин. За вмістом бета­каротину манго перевершує моркву. І регулярне вживання цього фрукта допомагає зберегти зір.

Так як в плодах манго багато натуральних фруктових кислот і клітковини, то плоди манго можна застосовувати як легке проносне. Один великий плід манго задовольняє добову потребу організму в калії.

Особливо цінують манго жінки за його здатність підтримувати шкіру в належному стані довгий час. Манго часто включають до складу масажних кремів з тієї причини, що активні речовини манго повертають шкірі здатність утримувати вологу.

Маска з розім’ятого свіжого плоду оживляє, тонізує шкіру. Це найшвидший шлях освіжити свою шкіру обличчя і шиї. У плодах цього фрукта є унікальні ферменти, які стимулюють утворення колагенових і еластинових волокон. Саме вони відповідають за еластичність шкіри.

Компреси з соку манго допомагають при легких формах дерматиту. Можна прикласти м’якоть фрукту до рани і прискорити її загоєння.

Непогано діє пілінг з м’якоті манго, чайної ложки меду і столової ложки оливкової олії.

Для тих, хто часто страждає від атак герпесу, слід знати, що в манго є унікальна противірусна речовина мангіферін. Тому при появі висипань герпесу слід прикласти до губи подрібнену м’якоть фрукта на 20 хвилин.

Чоловіки теж можуть отримати користь з плодів манго. Фахівці стверджують, що свіжовичавлений сік манго ­ прекрасний засіб для поліпшення потенції.

26.12.2013Тетяна ХВИЛЬ



Рівне-Ракурс №10 від 26.12.2013p. 
На головну сторінку