Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №638 від 09.01.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Крадіжка

Хто допомагає людям, той гає час дарма?

Хто допомагає людям, той гає час дарма?

Звичайно, що ні. Шкода, що недобросовісні люди часто користуються щирістю й добротою інших, щоб отримати вигоду. Нерідко порушуючи закон.

Так вчинила і 27­річна жителька Рівного Іванна, яка вже притягувалась до кримінальної відповідальності. У 2009­му за крадіжки, грабежі і незаконне зберігання наркотичних речовин без мети збуту вона отримали 3 роки ув’язнення. Щоправда, умовно. Доки тривало розслідування ще одного кримінального епізоду з життя жінки (рівнянка обікрала знайому в Острозькому районі), Іванна встигла вчинити кілька крадіжок у Рівному. Жертвами стали найближча подруга та її товариш.

Минулого року напередодні Водохреща Іванна прийняла запрошення подруги й приїхала з Клеваня Рівненського району, де тимчасово проживала у сестри, погостювати. Самотність жіночок скрасили знайомі чоловіки Марти. Вони й продуктів принесли, й спиртним свято забезпечили. Коли ж четвірка вирішила продовжити вечір у кафе, з’ясувалося, що одяг Іванни і взуття, поки вона добиралася до обласного центру, промокли, тому Марта позичила подрузі зимове взуття, куртку й шапку. Наостанок Іванна прихопила ще й мобільний телефон, який власник залишив заряджатись. З розважального закладу жінка пішла, не попрощавшись ні з подругою, ні з новими знайомими.

Звичайно, вже зранку Марта з Миколою були у міліції: перша писала заяву про крадіжку одягу, чоловік ­ про викрадення мобільного. Іванна встигла продати телефон знайомому за 200 гривень, чоботи й шапку комусь подарувала, а зимову куртку залишила собі. Жінку затримали.

Нещодавно Рівненський міський суд проголосив вирок у цьому провад­женні. Іванну визнано винуватою в пред’явленому обвинуваченні ­ у вчиненні кримінального правопорушення за крадіжку, вчинену повторно. Шляхом часткового складання призначених покарань (за вироком Острозького районного суду від 24 квітня 2013 року) Іванні призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 4 роки, з відбуванням у кримінально­виконавчій установі.

09.01.2014



Рівне-Ракурс №10 від 09.01.2014p. 
На головну сторінку