Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №639 від 16.01.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новорічне привітання

Щедрівки із львівським Шоколадом

Щедрівки із львівським Шоколадом

Джазовий клуб “ДжЕм” привітав усіх прихильників джазової музики з Новим роком та Різдвом Христовим, запросивши виступити у рівненському барі­ресторані “Blues and Jazz” львівський етно­джазовий колектив “ShockolaD“.

Цей колектив уже вчетверте виступає перед рівненськими слухачами і має в нашому місті власних прихильників, тому зала була заповнена вщент. Концерт, в якому музиканти грали джазові обробки святкових колядок та щедрівок, відбувся 9 січня. За кілька годин до виступу барабанщик гурту Ігор Гнидин провів для всіх охочих майстер­клас з гри на різних інструментах в складі джазового колективу.

А вже після виступу гурту учасники майстер­класу мали змогу проявити набуті навички, граючи разом із музикантами із “Шоколаду” в джем­сейшені ­ імпровізованому виступі. Хтось підігравав львівським джазовим виконавцям на саксофоні, хтось ­ на губній гармошці, а хтось співав.

У розпал імпровізації музикантам почали підспівувати майже всі глядачі, які створили великий багатоголосий ансамбль.

Під час виконання однієї з колядок на сцені з’явився незвичний музичний духовий інструмент, на якому грав барабанщик гурту Ігор Гнидин. Виявилося, що це один з найстаріших духових інструментів у світі ­ австралійський “діджеріду“, який він виготовив власноруч.

­ У Рівному ми виступаємо не вперше, нам дуже подобається ваша запальна публіка, яка завжди жваво реагує на нашу музику, ­ розповіла вокалістка гурту Іванка Червінська. ­ Цього року ми відмовилися від традиційного різдвяного концерту у Львові, але на запрошення рівненського джаз­клубу “ДжЕм” усе ж таки не могли не відгукнутися. У Рівному ми представляємо програму з нашого четвертого альбому “Щедрий вечір з добрим jazz­om“, в якому музиканти записали українські колядки та щед­рівки в джазових аранжуваннях. Матеріал для цього альбому ми збирали роками й, врешті­решт, видали його у 2010 році. Це є перший альбом такого типу в Україні. У творчому процесі беруть участь усі учасники колективу, але переважна більшість творів написана засновником гурту Ігорем Гнидиним на основі етнічних українських мотивів.

­ Кожний рік ми традиційно проводимо два фестивалі “Jazz Bez” та “Art Jazz Cooperation“, який проходить в Рівному та Луцьку наприкінці серпня, ­ розповідає арт­менеджер джазового клубу “ДжЕм” Олена ШУЛЬГА. ­ Протягом року ми щомісяця запрошуємо до виступів цікавих джазових виконавців з України та Європи, проводимо музичні майстер­класи. Незабаром “ДжЕм” буде святкувати невеличкий ювілей ­ 5 років існування. Тому на Різдво ми порадували шанувальників виступом зірки джазу ­ трикратного домінанту премії “Гремі“, джазового піаніста з Нью­Йорка Джоела Холмса. Окрім виступу, вже за традицією, Джоел також проведе безкоштовний музичний майстер­клас. Сподіваємося, це буде гарним подарунком до нашого ювілею для музичних гурманів Рівного.

16.01.2014Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 16.01.2014p. 
На головну сторінку