Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №647 від 13.03.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Засідання міськради

Депутати Рівнеради ініціюють прийняття закону “Про люстрацію”

Схоже на те, що рівняни незабаром стануть відомими всій Україні, як автори ідеї прийняття закону “Про люстрацію”. У всякому разі таке звернення до Верховної Ради виконуючого обов’язки Президента України Олександра Турчинова, Кабінету Міністрів ухвалене на останньому сесійному засіданні Рівненської міської ради. Ініціатором прийняття звернення став депутат Рівнеради, член фракції ВО “Свобода” в раді Павло Шамшин.

“На наше глибоке переконання, прийняття такого закону допоможе очистити владу на всіх рівнях від осіб, які порушували Конституцію та закони України, цілеспрямовано протидіяли розвитку демократії та громадських свобод в Україні”, ­ зазначається в тексті звернення.

У документі обумовлене коло осіб, які, на думку рівненських депутатів, мають підпадати під дію нового закону. З­поміж них ­ особи, які вчиняли та координували протизаконні дії проти громадян, причетні до арештів людей за участь у акціях протесту в 2013­2014 роках, судді, які ухвалювали рішення щодо незаконних скасувань акцій протесту та арешту громадян, особи, які працювали в органах влади і протидіяли проведенню акцій протесту.

Окрім цього рівненські депутати закликають притягнути до кримінальної відповідальності осіб, винних у розв’язанні та ескалації кривавого конфлікту, переслідуваннях, катуваннях і вбивствах мирних громадян.

На думку спеціалістів, до ініціативи рівнян потрібно зробити певні додатки. Зок­рема, необхідно визначити коло осіб, які займатимуться люструванням. Звісно, це мають бути люди порядні, не зацікавлені в отриманні державних посад та повністю незалежні в прийнятті рішень. Звідси випливає похідна проблема ­ критерії порядності, незацікавленості та незалежності ще ніхто не розробив.

13.03.2014Ярослав ТАРАСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 13.03.2014p. 
На головну сторінку