Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №647 від 13.03.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#До 200-річчя Т.Г.Шевченка

Поетичний марафон

Поетичний марафон

9 березня на майдані Незалежності були проведені святкові заходи з нагоди святкування 200­річчя з дня народження Кобзаря. Після урочистого віче “І мене в сім’ї великій…”, на якому виступили керівники міста та громадські діячі, відбулося масове виконання “Заповіту” Тараса Шевченка випускниками шкіл міста Рівне, яке вони присвятили героям Майдану ­ Небесній сотні.

За задумом, тисяча триста учнів одночасно прочитали цей твір Великого Кобзаря. І після закінчення читання в небо було запущено величезну кількість жовтих та блакитних кульок.

На великій, прикрашеній мозаїчним портретом (великий банер з зображенням молодого Шевченка зроблений з півтори тисячі фотографій рівнян ­ вчителів та учнів, учбових закладів, секцій, гуртків) Т.Г.Шевченка, сцені відбувся багатогодинний поетичний марафон “Іду на сповідь до Тараса” під час якого школярі читали поетичні твори великого кобзаря. Дехто з учасників поетичного марафону розповів про підготовку та участь у ньому.

­ Вірші Шевченка читаю на різноманітних конкурсах з 5 класу, ­ розповідає учень Рівненської гуманітарної гімназії Олексій СТЕПАНЕЦЬ. ­ Поштовхом для читання віршів було завдання вчителя української літератури вивчити вірша для участі у шкільному конкурсі. Окрім того, займаюся в театральній студії “Арлекіно” в палаці культури “Хімік”, це дає можливість виконувати вір­ші більш артистично. Брав участь у рівненському міському та черкаському поетичних конкурсах “Шлях до Тараса”.

­ У нас в ЗОШ №16 був поетичний марафон до 200­річчя Шевченка, до якого ми намалювали плакат, ­ розповіла вчитель світової літератури Ольга РЕУТ. ­ Головними постулатами нашого шкільного конкурсу були слова “Україна, Шевченко, мова”. На майдані Незалежності з великої сцени 8 учнів 5­9 класів нашої школи читали вірші Шевченка. Серед інших вірші декламувала учениця 8 класу Ірина Охмак, яка вже три роки бере участь у шкільних поетичних читаннях та театральних виставах. На великій сцені вона виступає вперше, але особливого хвилювання не має, адже має досвід публічних виступів. Дівчина виконала вірш “Москалева криниця”.

13.03.2014Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 13.03.2014p. 
На головну сторінку