Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №647 від 13.03.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фотовиставка

“Листи із Греції” дійшли до Рівного

“Листи із Греції” дійшли до Рівного

У народі кажуть “У Греції є все”, але, можливо, в колах грецьких фотомитців, які розташовані на острові Кріт, для повного щастя не вистачало клубної колекції рівненського фотоклубу “White Rabbit”? Можливо, саме з цього приводу десятеро учасників цього рівненського фотоклубу, серед яких були Андрій Панасюк, Оксана Сумко, Валентина Захарова, Олексій Потянок, нещодавно надіслали серію власних фото для демонстрації у грецький фотоклуб “Хелленік”.

У відповідь рівненські фотомитці отримали колекцію з 48­ми фото 18­ти грецьких авторів під назвою “Листи з Греції”. Такий обмін колекціями у арт­кав’ярні Олександра Купчинського відбувається не вперше ­ з моменту заснування в 2008 році фотоклубу “Білий кролик” фотохудожники провели в рамках проектів “Кращі фотохудожники та кращі фотоклуби Світу та України” близько 90 фотовиставок.

­ Обмін між фотоклубами зараз дуже доречний, адже ми можемо скласти повну уяву над стилем, який притаманний нашим колегам із закордону, ­ розповів президент фотоклубу “White Rabbit” Андрій Панасюк. ­ Коли дивишся в “соцмережах” на роботи окремого автора це одне, а побачити кращі доробки фотоклубу, який існує з 1964 року “вживу”, це вже більш суттєво для роздумів. Коли до нас присилають колекцію чергового фотоклубу, можна загалом побачити певну специфіку, проаналізувати, як і що фотографують наші колеги в усьому Світі, на що звертають увагу. Також можна побачити щось принципово нове, відмінне від української фотографії. Особливий акцент грецької фотовиставки “Листи із Греції” ­ це портрет на чорному фоні, який започаткували 6 членів цього фотоклубу. Темний фон додає трагічності, змушує задуматись над створеним образом. Зав­дяки цьому риси обличчя в багатьох представлених портретах найбільш потужно виражені.

Щодо творчості фотоклубу “Хелленік”, то за останні роки його члени вибороли більше тисячі нагород на конкурсних фотовиставках. “Хелленік” заснував щорічно серію семінарів, які проходять з жовтня по червень, аби допомогти початківцям розібратись у різноманітних тонкощах фотомистецтва. Окрім того, фотоасоціація організовує місцеві, національні та міжнародні виставки. Фотоклуб опублікував фотоальбом із найкращими роботами 18 авторів. Наразі Хелленік нараховує 150 активних членів і близько 80, які беруть участь у житті фотоклубу час від часу. Президентом є відомий фотохудожник Маноліс Метзакіс, фотовиставка якого вже відбувалася у стінах “Білого кролика”.

Фотовиставка “Листи з Греції” триватиме до 17 квітня.

13.03.2014Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 13.03.2014p. 
На головну сторінку