Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №649 від 27.03.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Прес-конференція

Дороги, зловживання і кримчани

Дороги, зловживання і кримчани

Дотримуючись нової традиції, голова Рівненської ОДА Сергій Рибачок зібрав прес­конференцію, щоб розповісти про результати роботи адміністрації за минулий тиждень.

Так, Сергій Рибачок повідомив, що основним напрямком роботи, над яким працювала державна адміністрація, було з`ясування обставин та пошуки шляхів виходу із ситуації по заборгованості капітальних видатків бюджету. За словами голови ОДА, проблема полягає в тому, що в області є низка об'єктів, роботи по яких виконані, але недофінансовані. І ті підприємства, які виконували роботи і не отримували кошти, зараз мають труднощі зі сплатою податків, виплатою зарплатні і оплатою поточних платежів.

Відповідно до постанови уряду, така заборгованість може бути погашена тільки після проведення перевірок. З цієї причини була проведена нарада з перевіряючими службами, під час якої була скоординована робота з організаціями, які здійснюватимуть ці перевірки, щоб у найкоротший термін з'ясувати, які підприємства виконали роботи і яку заборгованість зареєстрували в казначействі.

Іншою важливою проб­лемою є стан автодоріг. Згідно бюджетного кодексу, фінансування будівництва та реконструкції автошляхів здійснюється за рахунок грошей за розмитнення наф­топродуктів та коштів, які стягуються під час першої реєстрації автомобіля. Оскільки існує потреба збільшити фонд на ремонт доріг, відбулася низка зустрічей із нафтотрейдерами для того, щоб залучити компанії, які розмитнюють нафтопродукти на території області. Ці компанії, згідно слів Сергія Рибачка, повинні бути зареєстровані у нашій області, і саме через сарненський термінал відбуватиметься розмитнення нафтопродуктів. За словами голови ОДА, якщо вдасться довести цей механізм до кінця, то цілком може збільшитися надходження грошей до бюджету, які згодом можна буде витратити на ремонт обласних доріг.

Приділило увагу керівництво області і розслідуванню фактів зловживань із використання бюджетних коштів у будівництві. Для цього провели нараду, на яку запросили представників прокуратури, працівників служби безпеки України, представників Міністерства внутрішніх справ, представників контрольно­ревізійного управління, управління міністерства доходів і зборів та голову Рівненської обласної ради. На цьому засіданні напрацювали техніку розслідування фактів зловживання. І найближчим часом, як запевнив Сергій Рибачок, має активно запрацювати слідча група.

Також голова ОДА розповів про готовність області приймати бажаючих із Криму поселитися на території нашої області. Зокрема, для тимчасового поселення кримчан підготували понад тисячу місць.

­ Якщо люди звернуться з проханням надати тимчасовий прихисток, ми зробимо все, щоб надати комфортні умови для їхнього тимчасового проживання, ­ підкреслив Сергій Рибачок. ­ До цієї чисельності місць залучили санаторно­лікувальні заклади, дитячі табори, бази відпочинку та садиби, зорієнтовані на зелений туризм. Зараз немає особливо великого напливу бажаючих поселитися, за добу звертається дві­три людини, їхні кандидатури перевіряють, з’ясовують можливість допомоги та за потреби надають її. Зараз ці місця тримають у готовності і чекають подальших вказівок уряду стосовно цього.

27.03.2014Олександр ШЕВЧУК, Піка



Рівне-Ракурс №10 від 27.03.2014p. 
На головну сторінку