Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №649 від 27.03.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Французи - за активну співпрацю

Відбулася зустріч міського голови Володимира Хомка з представником посольства Франції в Україні Юлією Сотьє, яка зазначила, що в нашому регіоні працює кілька французьких підприємств, і Франція готова розвивати співробітництво з нашим містом і надалі. Зокрема, французи готові спів­працювати у сфері енергозбереження.

- Це одна з галузей, де ми маємо великий досвід. У Франції є будинки, які споживають енергію, яку самі ж і виробляють. При бажанні ви можете мати такі ж будинки, - зазначила представник посольства Франції в Україні.

Натомість міський голова Володимир Хомко запевнив Юлію Сотьє, що зацікавлений у співпраці міста з французькою стороною і готовий особисто сприяти цьому. Особливо, якщо співробітництво матиме практичне значення для міста.

У Рівному можуть побудувати метро

Схоже, що в мешканців області з’явився шанс не просити грошей на реалізацію широкомасштабних проектів у Києві, а обійтися внутрішніми резервами. При цьому й економити нічого не потрібно. Просто в судовому порядку потрібно повернути все, що вкрадено з бюджету за останні роки.

Такий висновок напрошується з почутого на прес-конференції в Рівненській обласній раді, яку провів уповноважений із контролю за діяльністю правоохоронних органів, депутат обласної ради Віктор Кривун. У прес-конференції також взяли участь голова Рівненської облради Михайло Кириллов та адвокат Сергій Турович.

Комісія, яку очолює Віктор Кривун, була створена у революційні дні для максимального сприяння розкриттю справ, пов’язаних із розкраданням бюд­жетних коштів.

Як зазначалося на прес-конференції, за ініціативою комісії відкрито 20 кримінальних проваджень про крадіжку чиновниками бюджетних грошей. З-поміж гучних справ йшлося про спорудження обласного перинатального центру, двох шкіл у районах області та будівництва дороги в Рівному. Які суми фігурують у справах про привласнення бюджетних коштів - Віктор Кривун не уточнював, посилаючись на таємницю слідства, зазначивши, що якщо хоча б половину цих грошей вдасться повернути через суд, то за них в Рівному можна буде побудувати метро. Щоправда, зробити це буде нелегко.

Для того, щоб констатувати факт порушення, необхідно провести перевірку. Її ж має робити Державна фінансова інспекція. Сам Віктор Кривун не впевнений у достовірності та неупередженості висновків ревізорів, оскільки керівник інспекції призначався ще старою владою. Тож, на переконання організаторів прес-конференції, вагоме слово повинна сказати громада, яка не має бути байдужою до цих процесів, а активно допомагати слідству, вимагаючи справедливого розслідування правоохоронними органами всіх фактів порушень.

Вся справа в казначействі

За повідомленням начальника міського управління ЖКГ В’ячеслава Бережнюка, як тільки казначейство надасть міські кошти на придбання бітуму - “Рівнешляхбуд” розпочне капітальний ремонт вулиці Київської.

- Зараз ведемо про це переговори з казначейством, - повідомив начальник міського управління ЖКГ. - Як тільки воно надасть аванс на придбання бітуму, відразу “Рівнешляхбуд” розпочне капітальний ремонт вулиці Київської на ділянці між перехрестями вулиць Данила Галицького та Відінської-Грушевського.

Нагадаємо, що ця ділянка вулиці з минулорічного травня залишилася без верхнього шару асфальту. Відремонтувати її не мали змоги через затримки міських коштів казначейством.

27.03.2014



Рівне-Ракурс №10 від 27.03.2014p. 
На головну сторінку