Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №652 від 17.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Прес-конференція

“Сто тисяч” по-рівненськи

“Сто тисяч” по-рівненськи

Днями Ярослав Гранітний, якого нещодавно виключили із лав рівненського “Правого сектора”, зібрав прес-конференцію, щоб розповісти те, про що до цього часу воліли мовчати.

Він вважає, що в Правому Секторі склалася неприємна ситуація:

- Була в Олександра Музичка каса організації - доволі значна сума, близько 100 тисяч доларів. 26 тисяч перерахували небайдужі українці з Чехії, а 30 тисяч – українці з Польщі. Інші кошти надали усі, хто поділяв ідеї нашої організації. Ці гроші за два дні до своєї смерті Олександр Музичко дістав з тайників і передав очільнику силового блоку місцевого “Правого сектора” Андрію Мітюхіну. І цю суму “прихватили” Андрій Мітюхін і заступник з політичних питань Олександр Пантюхов. Про це знає Роман Коваль і ціла низка командирів. Роман Коваль не має доступу до цих грошей, він просто бігає за Мітюхіним і випрошує хоч якісь копійки. Після смерті лідера Олександра Музичка організація “тріщить”, деякі люди прихватили партійні гроші, а хлопці, які в казармі проходять військовий вишкіл, сидять на макаронах, голодують, і це жахливо. Люди не повинні залишатися без їжі. І це при тому, що в наявності є гроші. У мене немає конфлікту з Романом Ковалем, і для мене немає значення, в кого знаходиться каса, але люди не повинні голодувати. Я їздив до Дмитра Яроша, він “в шоці” від цього. Ми шукали шляхи вирішення цієї ситуації, після чого мене звинуватили у співпраці зі спецслужбами. Я не виконую накази ні Романа Коваля, ні Олександра Пантюхова, ні Андрія Мітюхіна, бо не вважаю їх достойними керівниками і моральними авторитетами. Після того, як вони, маючи кошти, залишили організацію без засобів до існування, я не можу їм довіряти. Через це і знищив базу даних “Правого сектора”. Бо відповідаю за тих людей.

Андрій Мітюхін звинувачення відкидає і вважає їх піаром:

- Ярослав Гранітний не може знати, скільки грошей є в організації, і в кого вони знаходяться, оскільки до грошей його ніхто-ніколи не допускав. Він не може володіти жодною інформаціє про фінансові справи “Правого сектора”. Неправда, що я привласнив якусь суму і гроші на потреби “Правого сектора” не виділяються. Є список потреб “Правого сектора”, і Роман Коваль виділяє гроші згідно цього списку, за необхідністю. Ніхто з хлопців не голодує.

Такої ж думки і Олександр Пантюхов:

- Я нічого не привласнював, Ярослав Гранітний бреше. Взагалі, він не може нічого знати про гроші в “Правому секторі”, оскільки його навіть не допускали до зібрань, а не те, що до фінансових справ у нашій організації.

А тим часом Ярослав Гранітний планує організувати нову громадську організацію козацького типу “Бойовий молот”. Головною ідеєю організації є патріотичне виховання молоді, співпраця з армією, контроль судів та органів місцевого самоврядування. До “Бойового молота”, за словами Гранітного, може ввійти приблизно 60 відсотків місцевих “правих”.

17.04.2014Олександр ШЕВЧУК, Піка



Рівне-Ракурс №10 від 17.04.2014p. 
На головну сторінку