Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №652 від 17.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Віч-на-віч

Олександр Данильчук:

Олександр Данильчук:

“Роль рад сьогодні надзвичайно велика”

У наш час, коли, здається, перестаєш дивуватися жодним кадровим рішенням, повернення Олександра Данильчука в керівництво Рівненською обласною радою не може не викликати подив. Дійсно, народний депутат та голова облради в минулому, він не може не розуміти того, в якій складній ситуації сьогодні перебуває ця гілка влади, і все ж він повернувся.

Відразу після рішення сесії про призначення, кореспондент “Рівне Ракурса” зателефонував Олександру Данильчуку з проханням дати інтерв’ю, не надто сподіваючись на те, що зустріч відбудеться вже найближчим часом. Однак новопризначений перший заступник голови радо погодився на зустріч, і вже за кілька днів наш кореспондент завітав на третій поверх “білого дому”, де з незапам’ятних часів знаходиться апарат обласної ради.

- Олександре Юрійовичу, скажіть, як Вам перші дні на новій посаді?

- Дуже добре, приходить маса людей, які не стільки вітають з призначенням, скільки просять розібратися з проблемами. Це не дивно, бо сьогодні роль обласної ради стала суттєвішою, ніж кілька років тому, коли я її очолював. Вважаю, це дуже добре. Хоча для плідної роботи потрібно мати гарні робочі стосунки з ОДА. Без цього вирішити нагальні проблеми Рівненщини неможливо.

Сьогодні, коли знову до нас повернулася функція по керівництву обласною комунальною власністю, обласна рада і я, як перший заступник голови, мусимо показати, що навіть в умовах кризи можна налагодити роботу комунальних підприємств так, що вони будуть приносити прибуток. Це дуже складно, бо в обласній комунальній власності роками накопичувалися проб­леми, і сьогодні їх потрібно швидко вирішувати.

Справді, є багато підприємств, яким потрібно шукати партнерів та інвесторів, бо інакше вони не виживуть. Однак це далеко не єдиний шлях виходу з кризи. Потрібний якісний менеджмент, який би зміг зменшити видатки та краще організувати роботу, скоротити борги там, де вони є. Напрацювання в цьому напрямку у нас є, і тому я налаштований оптимістично. Не потрібно боятися проблем, треба щоденно їх вирішувати, і тоді буде успіх. Тим більше, що в обласній раді вже сформувалася робоча більшість, і нам це дуже допомагає.

17.04.2014Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 17.04.2014p. 
На головну сторінку