Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №654 від 30.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Позапланове засідання

Вартість  проїзду  в маршрутках зросте -
тимчасово чи назавжди?

Вартість проїзду в маршрутках зросте - тимчасово чи назавжди?

Місцеві перевізники, які впродовж останніх тижнів у засобах масової інформації відстоювали ідею підвищення тарифів на проїзд, таки “доконали“ владу. На позаплановому засіданні Рівненського міськвиконкому його члени дозволили їм підвищити вартість проїзду в міських маршрутках Рівного з 2 гривень до 2 гривень 50 копійок. Засідання виконкому було скликане саме для розгляду тарифного питання.

За словами власників маршруток, підвищити ціну на проїзд змушує різке подорожчання пального. Коли цього не зробити, переконували вони, на маршрути не вийде жодна машина. Перевезення пасажирів при теперішніх умовах стає збитковим бізнесом – говорилося авторами ідеї на засіданні виконкому.

Пропонувалися різні варіанти тарифів. Йшлося про вартість однієї поїздки за 3 гривні 50 копійок. Зійшлися на 2 гривнях 50 копійок. Тож, як мовиться, копійки знову будуть затребуваними.

Як довго протримається такий тариф – невідомо. Все залежатиме, як говорилося на засіданні виконкому, від курсу долара, який напряму “прив’язаний” до вартості пального. Щоправда, йшлося і про хороші перспективи. На думку окремих виступаючих, коли світова спільнота виконає свої обіцянки, та в Україну підуть валютні вливання, курс “зеленого” різко впаде. Відтак і подешевшає пальне. Таке нібито має відбутися вже найближчим часом.

А поки, як повідомив на засіданні виконкому міський голова Рівного Володимир Хомко, влада повернеться до розгляду цього питання ще на наступному засіданні виконкому в травні. Коли ціни на пальне не зменшаться, проїзд буде коштувати 2 гривні 50 копійок, коли зменшаться - одна поїздка коштуватиме, як і нині, дві гривні. Якщо ж пальне подорожчає – тарифи підвищаться.

P.S. Як повідомили в прес-службі Управління транспорту та зв’язку, 12 травня мешканців Рівного запрошують на обговорення питання тарифікації проїзду в громадському транспорті. Керівники та громада міста обговорюватимуть проект рішення виконавчого комітету Рівненської міської ради “Про встановлення тарифу на проїзд міським автомобільним транспортом загального користування у режимі маршрутного таксі”. Зустріч відбудеться о 14 годині за адресою: вул. Шевченка, 45 (актова зала, І поверх).

30.04.2014Ярослав Тарасенко



Рівне-Ракурс №10 від 30.04.2014p. 
На головну сторінку