Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №654 від 30.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Широкомасштабні навчання

Військовослужбовці запасу здали екзамен готовності захищати Україну

Військовослужбовці запасу здали екзамен готовності захищати Україну

Наприкінці минулого тижня на Рівненському полігоні проведено широкомасштабні стрільби з усіх видів зброї. Стрільби стали підсумком двотижневої підготовки військовослужбовців, які були призвані до армії із запасу. Вчорашні цивільні люди стріляли з установок “Град”, танків, гранатометів. До навчань залучено майже 5 тисяч людей та близько 500 одиниць бойової техніки.

За інформацією прес-служби оперативного командування “Північ”, таких широкомасштабних навчань на полігоні не було за всю його історію.

Зазвичай, стрільби, на які запрошуються представники ЗМІ та високопосадовці, є показовими, де все наперед відомо. Цього разу було не так. Траплялися помилки, які потім детально аналізувалися, що є цілком нормальним при навчанні.

Перед вчорашніми цивільними було поставлено завдання: знищити умовного противника, який порушив кордон. При цьому відпрацьовувалася взаємодія всіх родів військ.

У навчаннях взяли участь автоматники, танкісти, артилеристи та авіація. Літаки-розвідники, вивчивши оперативну обстановку, доповіли інформацію в штаб. Після цього над позиціями наших з’явилися дими жовтого кольору.

- Так ми позначаємо свої позиції, щоб авіація відрізняла їх від позицій против­ника, - пояснили спеціалісти.

Одразу після цього у небі з’являються вертольоти. Пролетівши над позиціями своїх, вони наближаються до против­ника та “пригощають” його вогнем з повітря.

Сухопутники ж “добивають” уявного ворога вогнем із землі.

За словами командування, учасники навчань впоралися з поставленим зав­данням. Змогли оцінити свої можливості і безпосередньо призвані з запасу військовослужбовці.

-У 2003 році я звільнився із Збройних Сил України. У квітні 2014 року по мобілізації був призваний знову. За цей період, що ми перебуваємо на полігоні, я відновив знання, - зазначає військовослужбовець Сергій Гаврилюк.

Військовослужбовці навчилися й багато чому новому. Мається на увазі сучасне озброєння, яке широко використовувалося під час бойових стрільб.

30.04.2014Ярослав Тарасенко



Рівне-Ракурс №10 від 30.04.2014p. 
На головну сторінку